Simo Kristidhi vant brenne-NM

Det ble kaffe tre dager til ende på Hjelseng gård i Stjørdal 19. – 21. mai. Åtte kaffebrennere kjempet om NM-tittelen og Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen skal representere Norge i VM i Kina i november.

Rammene om dette mesterskapet var de aller beste. Langøra Kaffebrenneri var vertskap og hadde leid hovedhuset på gården med alle fasiliteter. Det var foredrag, workshops, cuppinger og ikke minst ølsmaking rett over tunet hvor Stjørdalsbryggeriet holder til.

Simo stakk av med seieren

Den rutinerte brennemesteren fra Solberg & Hansen vant prøve-VM i Wien i 2012 og har etter det bidratt sterkt til gjennomføringen av NM-konkurransene her hjemme. Nå skal Simo på nytt møte verdens beste kaffebrennere under VM i Guangzhou i Kina i desember.

– Jeg har stor kjærlighet til faget og har fått jobbe med de aller beste siden jeg begynte hos Solberg & Hansen for 14 år siden, sier Simo. Og det er ikke få kaffepersonligheter dette kaffebrenneriet på Ryen i Oslo har huset gjennom årene.

Noen samtaler med tidligere kollega og World Coffee Roasting Champion fra 2015, Audun Sørbotten, kan vi nok regne med utover høsten.

Lene Klovning fra Kaffa kom på andreplass, mens Janove Thorbjørnsen kom på tredjeplass.

Bilde av kaffedommere som smaker på kaffe
Dommerne i aksjon

VM i Kokekaffe

Søndag var det hundrevis av mennesker på tunet på Hjeseng som koste seg på Trøndelag Kaffefestival med kaffe, mat og godsaker fra lokale produsenter. Med VM i Kokekaffe som dagens høydepunkt, møtte lokale kokekaffe-entusiaster profesjonelle kaffebryggere til dyst. Moro var det at kaffebrenneren fra Øver-Bakken på Inderøya, Einun Skoren, stakk av med seieren.

VMikokekaffe
Venninnene Merethe Ødegård og Wigdis Gjeving ankom VM i Kokekaffe på rød Vespa med matchende antrekk.

Totalt 16 deltakere fikk ti minutter til å brygge kaffe. Kaffen skulle serveres i tynne porselenskopper i klassisk størrelse. Fire smaksdommere hadde benket seg rundt bordet ute på plenen, for anledningen pyntet med heklet duk og markblomster, og smakte seg gjennom kopp etter kopp før vinneren var klar.

vmikokekaffe2
Verdensmester i kokekaffe, Einun Skoren, i gang med forberedelsene.
olaogsimo
Ola Brattås står bak VM i Kokekaffe og serverer Simo Kristidhi en kopp. Ola Brattås jobber nå som brenneri- og importsjef i Kaffebrenneriet og har utviklet kaffekjelen Tias på si.