NM i kaffe 2020

I mars skal Norges beste baristaer vise sine kunster for hele den profesjonelle bransjen. NM i Kaffe legges til SMAK 2020 på Lillestrøm.

Foto: Frida Helgerud

Interessen for kaffe er stadig økende. Antall mikrobrennerier har doblet seg på få år, og veksten innen kaffebarer ser ikke ut til å stoppe. Forbrukerne har fått øynene opp kaffens spennende verden. Gjennom årlige konkurranser får dyktige baristaer og kaffebrennere en fin anledning til å forbedre ferdighetene og bidra til det høye nivået vi finner i bransjen.

– Når hele «smaks-bransjen» møtes på fagmesse hvert tredje år, kan vi ikke finne en bedre arena å arrangere NM, sier Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCA Norway. SCA står for Specialty Coffee Association, og representerer nettverk i mer enn 70 land.

Det avholdes regionale mesterskap i Oslo, Drammen, Hamar, Kristiansand, Bergen, Kristiansund og Trondheim i forkant av mesterskapet. Vinnerne går videre til NM.

SMAK arrangeres 3. – 6. mars på Norges Varemesse, og blir Nordens ledende møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskaping for alle som jobber med mat og drikke.

På SMAK avholdes en rekke andre konkurranser som Årets Grønne Kokk, Nordic Sushi Cup, Community Catering, Jeunes Chefs Rôtisseurs (nasjonal konkurranse for unge kokker under 27 år), Jeunes Sommeliers (nasjonal konkurranse for servitører og vinkelnere under 27 år) og NM i Maskinoppvask.

VM 2020

Norgesmesterne i kaffe skal representere Norge i VM som foregår i Melbourne  og Warzawa:

Melbourne International Coffee Expo 4. – 7. mai:

• World Brewers Cup
• World Barista Championship

World of Coffee i Warzawa 18. – 20. juni.

• World Cup Tasters Championship
• World Coffee in Good Spirits Championship
• World Coffee Roasting Championship

Hold deg oppdatert på www.worldcoffeeevents.org

NM-VINNERE 2019

Klassisk barista Adrian Berg, Dromedar
Brewers Erlend Wessel-Berg, Dromedar
Cup Tasting Ludcik Bonna-Hopstock, Fuglen
Kaffebrenning Simo Kristidhi, Solberg & Hansen

NORSKE VERDENSMESTERE

Robert Thoresen 2000 World Barista Championship
Tim Wendelboe 2004 World Barista Championship
Tim Wendelboe 2005 World Cup Tasting Champion
Odd-Steinar Tøllefsen 2015 World Brewers Cup
Audun Sørbotten 2015 World Coffee Roasting Championship