Kaffegleder i førjulstiden

Det er mørkt i Norge. Enkelte venter utålmodig på den første snøen, men de fleste har for lengst krøpet under pleddet og har tenkt å bli der til knoppene springer ut på trærne.

Vi hygger oss inne, tenner lys, fyrer i peisen og drikker kaffe. Masse kaffe. Det vi ikke drakk i løpet av den varme sommeren, det tar vi igjen nå. På kaffebrenneriene jobbes det overtid.

Kaffe har en sosial funksjon og det virker oppkvikkende. To viktige egenskaper. Men kaffe bry på mange muligheter. Her er tre av dem!

Unn deg noe godt til jul!

Visste du at det finnes nærmere 70 kaffebrennerier i Norge, og alle kjemper om din gunst. Og de aller fleste har en egen julekaffe. Hvorfor ikke prøve noe annet enn det du vanligvis pleier. Det er lov å eksperimentere, og brått åpner det seg en verden av spennende smaksopplevelser.

Her finner du oversikten over kaffebrennerier i Norge.

Bilde av julekaker, kaffe og julepynt

Kom deg ut!

Ta med kaffekjelen og fyr opp et bål. Kok opp vannet, ha i kaffen og la den trekke. Kjenn den herlige duften og nyt naturen og den gode smaken.

De finnes mange ulike måter å brygge kaffe på. Les mer

Bilde av bålkaffe

Hva med en Irish Coffee?

God kaffe, irsk whiskey, brunt sukker og lettpisket fløte. Hva smaker vel bedre når det er surt og kaldt og du trenger å få varmen i deg. Denne klassikeren fortjener en renessanse. Prøv selv!

Her finner du oppskriften.

Bilde av Irish Coffee

Tittelbilde: Harald Egil Folden