Irish Coffee

Varme drikker

Det sies at irsk kaffe skal ha blitt gjort kjent av at Joseph Sheridan i sjøflyhavnen Foynes, forløperen til Shannon Airport på Irlands vestkyst, hvor han tilsatte whiskey som en oppvarmer til kaffen han serverte atlanterhavspassasjerer etter den støyende og ikke helt behagelige 12-14-timers flyturen på 1950-tallet. Da noen passasjerer lurte på om det var brasiliansk kaffe de fikk, svarte Sheridan med at det var «irsk kaffe». Men etter sigende skal Irish coffee først ha oppstått på en pub i byen Cork, hvor man serverte te på samme måte, men at teen ble erstattet med kaffe etter at man gikk tom for te.

Ingredienser

  • 4 cl Irsk whisky
  • ca 3 teskjeer brunt sukker
  • God sterk kaffe gjerne malabar, brun bali eller java. Evt, en americano
  • Lettpisket fløte

Fremgangsmåte

Ha whisky og sukker i rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt!
Flyt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen
Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje!!!!!

Med alkohol

De alkoholholdige drikkene kan gjøres om til alkoholfrie drikker ved å bytte ut alkoholen med tilsvarende sirup. Vær oppmerksom på at sirupen også søter drikken forholdsvis mye, slik at det vil være nødvendig å redusere sukkermengden