World of Coffee 2016

World of Coffee i Dubin er over og to norske baristaer har konkurrert med verdens beste. Lise Marie Rømo i klassisk barista og Odd-Steinar Tøllefsen i brewing.

Det ligger måneders hardt arbeid bak en slik konkurranse, og de har gode hjelpere. Sterke fagmiljøer står bak. Lise jobber til daglig i kaffebaren Java i Oslo, og i samme familie finner vi brenneriet Kaffa og The Collaborative Coffee Source. Miljøet har fostret de siste års Norgesmestere som Rasmus Helgebostad og Alexander Lenouvel Hansen.

Lise
Lise sjarmerte alle i senk under konkurransen, men greide ikke å komme videre til semifinalen.

Odd-Steinar jobber sammen med Magnus Lindskog på Supreme Roastworks. Mens Odd-Steinar perfeksjoner brygget i kaffebaren øverst på Grünerløkka, overvåker Magnus kaffebrenneren på bakrommet. Resultatet blir kaffe i verdensklasse.

Odd-Steinar kvalifiserte seg til finalen for tredje gang, men det holdt kun til 6. plass. Kun er imidlertid relativt – Odd-Steinar har befestet sin posisjon i verdenseliten, og når vi vet at interessen for Brewers Cup blir større og større og antall deltakere øker for hvert år er resultatet veldig bra. Vi tar av oss hatten for at han fortsetter å konkurrere og ikke hviler på laurbærene.

Ellers var det fullt trøkk på standen til The Collaborative Coffee Source og Nordic Approach. Norske firmaer som leter opp, kjøper og selger kaffe videre til kresne kaffebrennerier over hele verden.

CCS
Bjørnar Hafslund og Alexander Lenouvel Hansen fra The Coffee Collaborative Source

Ola Brattås og Sigrid Eckhoff viste fram et nytt norsk kaffeprodukt, nemlig kaffekjelen «Tias», en nyutviklet og forbedret versjon av Tias Eckhoff sin kaffekjele fra 1964.

SigridogOla

 

Johan Aglen og Patrick Stridsberg fra 3Temp kan melde om stor interesse for «Hipster».

3temp