Norges mest avslappede person er kåret!

Charlotte Pehn (53) danket ut alle og ble soleklar vinner i årets NM i Slappa. Seierspuls på 38,5 hører med bant de aller fremste resultatene i konkurransens 10-årige historie.

NM i Slappa samler hver høst voksne og unge kaffeelskere som kjemper om å oppnå lavest hvilepuls liggende i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe, mens kvalifisert helsepersonell måler kaffepulsen.

Kaffe i alle varianter

Sommerlige temperaturer skapte en perfekt ramme rundt årets Slappa-NM, som i år var  hovedinnslaget under Den Internasjonale Kaffedagen på Aker Brygge.

– Vi har servert bålkaffe, filterkaffe, håndbrygg og espresso. Dyktige baristaer har sørget for nybrygget kaffe til kaffeglade mennesker i alle aldre, sier Eirik Sand Johnsen i Espresso Mobile, som står for gjennomføringen.

NM i Slappa4

Stor deltakelse og sterke prestasjoner

225 deltagere kjempet om trofeet Den Forgyllede Kaffetrakter lørdag. Sol og varme, deilig musikk, hengekøyer, palmer og ike minst gratis kaffe til alle skapte den rette atmosfæren under mesterskapet

Ellen Marie Øvrebø fra Skarnes var best i kvalifiseringsrunden, men endte på andreplass med gjennomsnittspuls på 42. Evy Breiland fra Stavanger kom på 3. plass med en puls på 44,5.

– De tre finalistene hadde alle en hvilepuls på under 45 i finalen. Det er det sterkeste finaleheatet siden vi startet i 2007, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

Charlotte Pehn, kommer fra Viborg i Danmark, men bor og arbeider i Oslo. Hun lå på andreplass etter kvalifiseringsrunden med en gjennomsnittlig hvilepuls på 40.

Med NM-seieren innkasserer Charlotte Pehn ett års gratis forbruk av kaffe, kaffetrakter samt seierstrofeet ”Den forgyllede kaffetrakter”.

NM i Slappa2

 

Viktig kaffepause

– Kaffe er ikke bare godt, det er også sunt og kaffen har en viktig sosial funksjon. I dagens hektiske samfunn er selve kaffepausen viktigere enn mange kanskje tenker over, sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.

– En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier Lynes.

NM i Slappa1