ASKO setter kaffe på dagsorden

– Kaffe er vår vugge, sier Tore Bekken, administrerende direktør i ASKO Norge AS og løfter kaffen fram en av tre bærebjelker i Askos nye kompetansesenter på Kalbakken i Oslo.

Her vil spennende og profilerte kursholdere sørge for bransjetilpassede kurs for serveringsnæringen. Øl, vin, baking, skalldyr, fisk, kjøtt, pølser og ikke minst kaffe står på kurskalenderen til KIT-akademiet. KIT stor for Kunnskap, Inspirasjon og Trygghet, og ambisjonen er å skape en ledende opplæringsplass for bransjen.

ASKO-skolen er selskapets interne opplæringsarena og vil fortsette å sørge for at ansatte har best mulig kompetanse.

Som et tredje satsingsområde er altså kaffe. Joh. Johannson Kaffe er ikke hvemsomhelst i norsk kaffebransje og må vel kunne sies å være noe av grunnlaget for Norgesgruppens suksess.

– Vi investerer mye i kompetanse. Våre egne ansatte er SCAE-sertifiserte baristaer og vi tilbyr Coffee Sommelier-utdannelse gjennom Beverage Academy, sier markedsdirektør Ted Allergoth. Med dette kurstilbudet har vi ikke bare egne kunder i tankene men hele storhusholdningsbransjen og andre som er interessert i kaffe.

«Fra bønne til kopp» starter opp i 2017 og erfarne kaffemennesker står bak. Preben Oosterhof og Roy Davidsen fra Dromedar Kaffebar og Roger Wilhelmsen og Bjørn Skånøy fra Joh Johannson Kaffe er kursholdere.

HER FINNER DU KIT-AKADEMIETS KURSTILBUD