NM i Kaffebrenning 2017

Specialty Coffee Organization Norway gjennomførte NM i Kaffekunst 2107 på SMAK-messen i februar. Nå gjenstår NM i Kaffebrenning, som går av stabelen 19. – 21. mai på Stjørdal

Langøra Kaffebrenneri er vertskap og Norsk Kaffebrennerlaug har det praktiske ansvaret for arrangementet. Totalt 9 kaffebrennere skal kjempe om tittelen og den beste skal representere Norge i Kina senere i år.

Deltakerne er Janove Thorbjørnsen (Svart Fløyel), Idar Ellingsen (Langøra), Ivica Itchy Cvetanovski Torungen Kaffe, Oliver Hanken (Jacu), Simo Kristhidi (Solberg & Hansen), Kenneth Robertsen (Jacobsen og Svart), Thomas Hernes (Bønner i Byen), Lene Klovning (Kaffa) og Steve Olsen (Storm Kaffe).

Unknown-3Folkene på Langøra har lagt seg i selen og arrangerer samtidig TRØNDELAG KAFFEFESTIVAL som vil være et tilbud til bransjefolk, kaffeinteresserte mennesker og vanlig folk som har lyst på litt god kaffestemning på Hjelseng gård. Her blir det cupping, bryggebar, foredrag, workshops, åpen kaffedag, fest og ikke minst VM i Kokekaffe. Kaffekjelen er på vei tilbake og interessen for denne tradisjonsrike bryggemetoden er økende.

Stedet hvor alt foregår er Hjelseng Gård på Stjørdal,  10 minutter unna Værnes Lufthavn og 30 min nord for Trondheim. Gården har røtter tilbake til 1500-tallet, men i løpet av de siste årene har gårdeier Ola Hjelseng bygd opp et konsept for lokal mat og drikke, og huser i dag flere aktører – Langøra Kaffebrenneri, Stjørdalsbryggeriet, en landhandel og et selskapslokale med et utsøkt kjøkken med lokale råvarer.

Les mer om Trøndelag Kaffefestival

Unknown-6