NM i Kaffe 2019

Trondheim seiler opp som en av de mest spennende byene for smaksopplevelser. Restauranter, kafeer, barer, puber og ikke minst kaffebarer setter sitt preg på denne sjarmerende byen. 28. februar til 2. mars er det duket for kaffefestival på E.C Dahls Bryggeri.

Logo Trondheim Kaffefestival 2019NM I KAFFE 2019

Følgende konkurranser står på programmet:

  • Barista Championship
  • Brewers Cup
  • Coffee Roasting
  • Cup Tasting

Konkurransene starter torsdag 28. februar med kvalifiseringsrunder i Brewers Cup og CupTasting.

Fredag 1. mars er det kvalifiseringsrunder i Classic Barista samt Latte Art throw-down. Dette er en uhøytidelig og uoffisiell Latte Artkonkurranse  hvor man konkurrerer 1 mot 1 i en cup hvor den siste stående vinner. Les mer!

Cup Tasting er en åpen konkurranse som går gjennom hele arrangementet.

NM i Kaffebrenning skjer hos Langøra Kaffebrenneri 23. og 24. februar. Her skal seks finalister konkurrerer om å benne den beste kaffen.  Kaffen blir vurdert av dommerne fredag 1. mars og vinneren blir kåret. Det blir anledning til å smake på konkurransekaffene under festivalen og selvsagt kjøpe med seg kaffen hjem.

Lørdag 2. mars er det klart for finaler.


Her finner du en oversikt over internasjonale kaffekurranser.


Bak arrangementet står SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon. SCA står for Specialty Coffee Association, og er en ideell medlemsbasert organisasjon med nettverk i mer enn 70 land.

Her finner du mer om programmet under festivalen

Arrangementet på Facebook

KAFFENS MARKED

Publikum er velkommen alle tre dager, men fredag 1. og lørdag 2. mars blir det Kaffens Marked på E.C Dahls.  Da kan folk møte kaffebransjen, se på konkurranser og lære mer om kaffe. Bransjen viser fram det beste av utstyr og folk kan smake deilig kaffe fra mange land.  Her blir det også sjokolade, bakervarer og andre godsaker. World Kokekaffe Championship blir arrangert for tredje gang, og det er ennå mulighet for å melde seg på.


BLI MED PÅ SEMINAR

Solberg & Hansen har satt sammen et spennende seminarprogram som er gratis og åpent for alle som vil lære mer om kaffe og smak. Te står også på programmet.

Link ti seminarprogram

Les mer om seminarprogrammet

VM I KOKEKAFFE

For tredje gang arrangeres World Kokekaffe Championship, denne gang under Trondheim Kaffefestival. Lørdag 2. mars skjer den store begivenheten, og bak det hele står Os Tableware og Langøra Kaffebrenneri. Dette er folkets konkurranse hvor alle med interesserte for denne tradisjonsrike bryggemetoden kan delta.

Link til VM i Kokekaffe

Her finner du mer om VM i Kokekaffe, samt påmeldingsskjema

FESTIVALMAGASIN

Har du lyst til å bli kjent med kaffemiljøet i Trondheim og lese mer om festivalen. Last ned festivalmagasinet

Link ti lfestivalmagasin


VM 2019

Norgesmesterne i kaffe skal representere Norge i VM. World Brewers Cup og World Barista Championship foregår under Specialty Coffee Expo 11. – 14. april i Boston. World Cup Tasters Championship og World Coffee in Good Spirits Championship foregår under World of Coffee i Berlin 6. – 8. juni. World Coffee Roasting Championship er ennå ikke kunngjort.

Hold deg oppdatert på www.worldcoffeeevents.org


NYTTIGE LINKER

World Kokekaffe Championship
SCA Norway
Norsk Kaffeinformasjon
Facebook event


NORSKE VERDENSMESTERE

Robert Thoresen 2000 World Barista Championship
Tim Wendelboe 2004 World Barista Championship
Tim Wendelboe 2005 World Cup Tasting Champion
Odd-Steinar Tøllefsen 2015 World Brewers Cup
Audun Sørbotten 2015 World Coffee Roasting Championship