Kaffens Marked 1. oktober

Kaffe er Norges nasjonaldrikk, og 1. oktober feirer vi Den Internasjonale Kaffedagen med stort kaffemarked på Youngstorget i Oslo. I Norge har vi verdens beste kaffe; kom og smak!

Tid: 1.oktober kl. 14 – 19
Sted: Youngstorget Oslo

Dagen er ikke helt den samme uten kaffe. Og kaffe er ikke bare kaffe. Plante, klima, jordsmonn og foredling gir oss en råvare med en unik smaksrikdom. Nå inviteres kaffeglade mennesker til å møte mangfoldet i norsk kaffebransje og smake kaffe i verdensklasse.

Store og små kaffebrennerier kommer med sine kaffebiler, kaffeboder, kaffemopeder eller kaffevogner. Vi servere espresso, håndbrygg, traktekaffe eller bålkaffe til de som foretrekker den gode gamle måten.

Har du lyst til å prøve noe annerledes kan du få smake en kopp kruttsterk tyrkisk kaffe eller bli med på etiopisk kaffeseremoni.

Kaker og kaffe hører sammen. Hva med belgisk sjokolade, makroner eller nystekte vafler? Eller kanskje en iskaffe til en forandring.

Kaffe kan brukes til så mangt. Har du lyst til å lære mer om hva du kan bruke kaffegrut til? Kaffesåpe, kaffeskrubb eller kanskje dyrke sopp. Kunstnere er med på Kaffens Marked og viser hvordan man kan male og lage bilder med kaffe. Barna kan få prøve selv

Du kan også få brent din egen kaffe. Gründerne bak den prisbelønte prøvebrenneren Røst har med seg to kaffebrennere og demonstrerer kaffebrenningens edle kunst. Publikum kan få med seg nybrent kaffe hjem.

På markedet vil du treffe blant annet: Stockfleths, Wilfa, Lippe, Kaffa, Löfbergs, Madisons Kaffevogn, Pals, Paulig, Den Gyldne Bønne, Gruten, Moccamaster, Solberg & Hansen, Joh Kaffe og Roest. Astri Haug maler med kaffe, Gelila Kahsay lager kunst av kaffepulver, Alf Kramer og Bezawit Sima brygger kaffe på tyrkisk og etiopisk vis.

DJ Stew sørger for musikk under arrangementet og skaper god stemning! Møt opp og nyt en ettermiddag i kaffens tegn på Youngstorget!