De’Longhi med ny godkjent trakter

European Coffee Brewing Centre (ECBC) har nylig godkjent kaffetrakteren Clessidra fra De’Longhi. Nå har den italienske produsenten kastet seg inn i det populære markedet for filterkaffe med en modell som tilfredsstiller alle krav til et skikkelig brygg.

De’Longhi har en sterk posisjon innenfor helautomatiske kaffemaskiner og kapselmaskiner, men har ikke vært like kjent for sine kaffetraktere. Nå er altså en ny ECBC-godkjent trakter tilgjengelig på hjemmemarkedet.

– Kaffetraktere har definitivt ikke gått av moten, og forbrukerne etterspør kvalitet. I store deler av verden drikkes kaffen sort uten tilsetninger, og da kreves utstyr som yter råvaren rettferdighet, sier Ole Sønstebø i European Coffee Brewing Centre (ECBC).

ECBC drives av Norsk Kaffeinformasjon, og er det eneste uavhengige testsenter i sitt slag i Europa. De opplever nå stor pågang, ikke bare fra europeisk produsenter, men også fra elektronikkselskaper i Asia.

– Det er gledelig at de store internasjonale produsentene av kaffeutstyr har fått øynene opp for godkjenningsordningen, sier Sønstebø. Vi samarbeider med Specialty Coffee Association (SCA), som har en tilsvarende ordning for det amerikanske markedet. Generelt ser det ut til at verden har fått øynene opp for kaffens smak og opprinnelse, og da følger interessen for tilberedningsutstyr naturlig med.

Bilde av kaffetrakter fra De LonghiDe kravene som ECBC jobber etter er ikke av ny dato. Det ble gjort banebrytende forskning i USA på 1950-tallet, da National Coffee Association i USA gjennomførte studier i samarbeid Massachusetts Institute of Technology for å for å finne ut hvordan man best kunne definere «kaffekvalitet». Resultatet av disse studiene har lagt grunnlaget for prinsippene om god kaffetilberedning. Temperatur, tid, dosering, malingsgrad og renhold er forhold som påvirker resultatet.

– Godkjente kaffetraktere skal garantere riktig temperatur og riktig bryggetid og dermed kunne levere et riktig ekstrahert kaffebrygg i koppen. Vi vurderer imidlertid ikke brukervennlighet og design. Det overlater vi til andre, understreker Sønstebø.

De’Longhi Clessidra vant forøvrig designprisen RedDot Award 2018. Clessidra betyr timeglass på italiensk, og nettopp timeglassets linjer er inspirasjonen bak kaffemaskinens design.

Følgende produsenter har modeller for hjemmemarkedet som er godkjent av ECBC: Bravilor Bonamat, De’Longhi, Kitchen Aid, Melitta, Moccamaster, OBH, Russell Hobbs, Sage, Severin og Wilfa.