Arrangører til regionale mesterskap i kaffekunst

Neste NM avholdes i mars 2018, og nå søker SCA Norway arrangører som vil avholde regionale mesterskap (RM). Disse må gjennomføres innen 31. januar 2018, og frist for å melde sin interesse er 1. september 2017.

Spesialkaffe til alle!

– Vi ønsker å spre kunnskap og inspirere alle til å lage god kaffe. Derfor søker vi arrangører som tenker kreativt når de inviterer til RM, sier Marit Lynes, nasjonal koordinator i SCA Norway.

– Vi oppfordrer til å invitere alle til å delta, både baristaer fra de mest profilerte kaffebarene, men og også de som kanskje trenger større kunnskap og inspirasjon for å lage enda bedre kaffe, understreker Marit.

For å gjøre terskelen lavest mulig, har SCA i år valgt å fjerne deltakeravgift for RM. Det er ikke krav til medlemskap i SCA for å delta i RM. For å delta i NM er medlemskap derimot obligatorisk.

Classic Barista & Brewers Cup

Det skal avholdes RM i både Classic Barista og Brewers Cup. Kvalifisering gjennom RM er obligatorisk for deltagere i disse grenene under NM 2018. Derfor ønsker SCA det arrangeres konkurranse i begge grener. Arrangementet kan gå over 1 eller 2 dager.

Vi ønsker selvsagt at mesterskap i alle de største byene, men understreker at arrangørene må være mest mulig selvhjulpne. I utgangspunktet betyr det at man i hver region må stille med upartiske dommere. Blir dette vanskelig vil SCA sentralt hjelpe med å løse utfordringen.

Krav til RM arrangør

  • Minimum én 2-grupps espressomaskin og espressokvern.
  • 2 smaksdommere og 1 teknisk dommer. Krav til dommerne er at de er erfarne baristi med god kjennskap med Rules & Regulations.
  • Konkurransen må minimum ha 3 deltagere pr. konkurransegren.

Kontakt

Har du spørsmål? Ta kontakt med

Påmelding

Skjema for påmelding finner du her

FOTO: Helena Krekling