VM i Rimini

Årets verdensmestere er kåret, både i Melbourne og Rímini. Asia markerer seg sterkt og de norske finalistene gjorde meget god figur i konkurransene.

WBC_logo_600x151-300x75

Verdensmester i klassisk baristakunst 2014 ble Hidenori Izaki fra Japan. Årets norske VM deltaker var Tore Øverleir fra Dromedar Trondheim. Han vant NM i Drammen men nådde dessverre ikke opp i VM finalen og endte på 27. plass.

Barista
Her har vi Tore Øverleir under konkurransen

Brewers_logo_600x151-300x75

World Brewers Cup ble vunnet av Stefanos Domatiotis fra Hellas. Stefanos er en gjenganger i konkurransen og kunne juble høyt da han endelig kunne heve pokalen.

Odd-Steinar Tøllefsen fra Supreme Roastworks gjorde en meget god forestilling under Brewers-finalen. Han demonstrerte håndbrygg i verdensklasse og tok en imponerende fjerdeplass – vår beste prestasjon i dette mesterskapet.

– Jeg gjorde mitt aller beste, og er utrolig stolt over bare det å ha kommet til finalen. Det har ikke gått opp for meg at jeg vant NM og nå står jeg her, sier Odd-Steinar.

Brewers1
 Odd-Steinar nr. 2 fra høyre. Vinneren lengst til høyre.

wcrc

Yu-Chuan Jacky fra Taiwan vant VM-finalen i Coffee Roasting.

Ivica Itchy Cvetanovski fra Torungen Kaffebrenneri i Arendal representerte Norge i VM-finalen.  Itchy så ut som om han ikke hadde gjort annet, sjarmerte  publikum, og viste ikke mye nerver. En meget sterk prestasjon å komme til finalen, men det er ennå ikke klart hvor han plasserte seg blant de 9 finalistene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maans_Itchy

Måns Akne Andersson (til høyre) fra Espresso Spesialisten/Barista School jobbet iherdig med å arrangere roastingkonkurransen. Han var Stage Manager og hadde ansvaret for at alt funket.

ic

Vinneren i IBRIK-finalen ble Stavros Lamprinidis fra Hellas. Ingen norske deltok, men på bakrommet satt John-Arild Stubberud sammen med blant andre Johanna Wechselberger og dømte. Her var det kokende varmt og ikke en stripe dagslys, men hva gjør man ikke for den gode sak!

Stubberud
John-Arild Stubberud dømte nok en gang.

IBRIK3
Stavros Lamprinidis ble verdensmester i IBRIK