Vi hyller kaffepausen på Kulturminnedagen

Er du glad i kaffe bør du sette av søndag 9. september til en kaffepause på Norsk Folkemuseum fra klokken 12 - 16.

Kaffepause

 Er du glad i kaffe bør du sette av søndagen til en kaffepause på Norsk Folkemuseum. Dette blir en dag full av aktiviteter knyttet til kaffe. Vi serverer kaffe i ulike hus fra ulike tidsperioder mellom 1700-tallet og frem til i dag. Norgesmesteren i Barista kommer. Og alle barn som kommer kan prøve å plante et kaffetre eller tegne med kaffebønner! Arrangeres i samarbeid med Norsk Kaffeinformasjon.

Kaffe fra alle tider
Det er mange måter å lage kaffe på. Vi viser gangen fra bønne til ferdig kopp opp gjennom historien. Kaffe for borgerskapet i Chrystiegården, kaffe over grue i Grøslistua og kaffe slik arbeiderne på starten av 1900-tallet drakk den er bare noe av det publikum får servert. I tillegg blir det kaffe anno 2012 på Festplassen laget av Norgesmesteren i Barista, Rasmus Helgebostad.

Kaffeaktiviteter
Kaffequiz med premier, kaffeeventyr, brenning av kaffebønner, kverning av kaffebønner, foredrag og servering av kaffebrød er noe av det som står på menyen. For mange barn vil sikkert planting av kaffetre og maling med kaffebønner være både nye og spennende opplevelser.

Del dine kaffehistorier!
I samarbeid med Norsk Etnologisk Granskning (NEG) ønsker vi å finne ut av folks kaffevaner og høre deres historier. NEG har i løpet av våren 2012 gjennomført en omfattende undersøkelse med kaffe som tema og jobber fremdeles med å hente inn flere besvarelser.