Kaffen smaker bedre med rent utstyr

Selv en god kaffemaskin kan lage dårlig kaffe dersom den ikke er skikkelig rengjort!

Besk og bitter kaffe skyldes ofte urenheter innvendig i trakteren, espressomaskinen eller serveringskannen. Når det gjelder trakteren, danner det seg et belegg fra kaffe og vann som setter bismak på kaffen og som etter hvert tetter igjen de tynne vannrørene i trakteren.

Kaffe inneholder fettstoffer som sammen med humus i vannet, gir avleiringer alle steder den kommer i kontakt med utstyret. Kaffepartikler som setter seg fast i filter, rør og pakninger, harskner og avgir negative smaksstoffer til kaffen. Derfor er det viktig at alle beholdere og hele maskinen rengjøres, både innvendig og utvendig.

Bruk riktig rengjøringsmiddel. Såpe, klor og syntetiske vaskemidler bør være bannlyst fordi de setter smak. Glem også gamle kjerringråd om bakepulver og edikk for å rense trakteren!

I stedet bør du bruke Clean Drop, et effektivt basisk rensemiddel som ikke setter smak etter skylling. Produktet skal være å finne i alle landets dagligvarebutikker – eller du kan kjøpe Clean Drop rensemiddel i vår nettbutikk. Vi anbefaler at du renser trakteren hver 14. dag.

I enkelte deler av landet er det en del kalk i vannet. Kalken avleires rundt elementet i trakteren, og du risikerer at maskinen ikke yter full effekt. I så fall kan det være nødvendig med avkalkning. For å fjerne kalkbelegget må du benytte et syrebasert middel som for eksempel Clean Drop avkalkingsmiddel; Descaler / Anti Calc.

For å fjerne avleiringer fra fettstoffene i kaffen og humus i vannet, trenger du en basisk oppløsning. Vi anbefaler Clean Drop produkter.

Har du lyst til å lære mer orm Clean Drop kan du laste ned vår brosjyre eller besøke  Clean Drop sin hjemmeside.

Link til brosjyre om renhold av kaffeutstyr
Last ned brosjyre!