Ny godkjent kaffetrakter for hjemmemarkedet

European Coffee Brewing Centre (ECBC) har nylig godkjent kaffetrakteren ILOU. Et samarbeid mellom Bravilor Bonamat og Elkjøp har gitt kvalitetsbevisste forbrukere et nytt og spennende produkt i hyllene.

​Elkjøp har jobbet lenge med å ta frem en godkjent trakter, og trengte en erfaren partner med tyngde og godt omdømme. Det ble Bravilor Bonamat i Nederland, som er velkjent i det profesjonelle markedet  med flere godkjente maskiner på samvittigheten.

Elkjøp vil markedsføre og selge ILOU i hele det nordiske markedet, og prisen vil ligge på rundt 2000 kroner. Således plasserer den seg i øvre prissjikt, og skal konkurrere med andre ECBC-godkjente traktere.

Bilde av mann og kvinne som holder en kaffetrakter
Produktsjef Husholdning Christine Sehlmann og Kategoridirektør Tommy Myhre i Elkjøp og viser stolt fram den nye trakteren.

– Vi ser en økende trend i at kundene velger dyrere produkter med fokus på kvalitet, sier Christin Sehlmann, produktsjef for husholdning i Elkjøp Nordic. Vi har derfor hatt som mål å ta frem en kaffetrakter som oppfyller alle kravene til en bevisst forbruker, med fokus på brukervennlighet og smarte løsninger.

– ILOU finnes i tre ulike farger; sort, hvit og sølv, forteller Christin Sehlmann. Den karakteriske kolben og helletuten kjenner vi igjen fra de profesjonelle trakterne til Bravilor Bonamat. Filterholderen er keramikkbelagt og vanntanken er avtagbar. ILOU har også dryppstopp-funksjon, såkalt Flow Control og maskinen slår seg automatisk av når trakteprosessen er ferdig.

Bilde av kaffetrakter på kjøkkenbenk

Kaffe er en av de viktigste gruppene innenfor småelektrisk for Elkjøp, og nå inngår altså et nytt premium varemerke i strategien for egne merkevarer. Elkjøp har tanker om å utvikle flere ILOU-produkter innenfor drikke/frokost-segmentet, men foreløpig er det ikke konkretisert.

Stig Hiller, teknisk sjef i Norsk Kaffeinformasjon og ansvarlig for testsenteret ECBC, hilser den nye trakteren velkommen.

– Vi jubler for hver godkjente trakter som lanseres i markedet. Kaffe er en fantastisk råvare og fortjener den beste behandlingen. Ikke alle er klar over hvor viktig det er med korrekt temperatur og tid under bryggingen, sier Stig, men det er gledelig å se at forbrukerne i stadig større grad vil ha mer ut av kaffeopplevelsen.

Bilde av mann og kvinne som gratulerer hverandre
Daglig leder Marit Lynes ønsker Elkjøp og Tommy Myhre velkommen som nytt medlem av Norsk Kaffeinformasjon.

Lanseringen foregikk hos Norsk Kaffeinformasjon 30. november og daglig leder Marit Lynes kunne også ønske Elkjøp velkommen som medlem av Norsk Kaffeinformasjon.

Les mer om ILOU