NM i Slappa 1. oktober 2019

NM i Slappa ble arrangert første gang i 2007 som en hyllest til kaffepausen. I ti år på rad ble dette uhøytidelige mesterskapet avviklet før det tok en velfortjent kaffepause. Nå er NM i Slappa tilbake!

NM i Slappa arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon og tusenvis har deltatt i verdens mest avslappede mesterskap. Konkurransen er åpen for alle, og det eneste man trenger å gjøre er å møte opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge seg noen minutter i hengekøya mens kvalifisert helsepersonell måler hvilepulsen.

Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter vinner og kan motta trofeet «Den forgyllede kaffetrakter» og ett års gratis forbruk av kaffe.

Jannecke Øines har gått av med seieren to ganger.

Arrangementet er en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn har ligget på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt motmiddel.

– Selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.


NM i Slappa blir arrangert i forbindelse med  Den Internasjonale Kaffedagen på Stortorvet i Oslo 1. oktober fra 14 – 18.