NM i Slappa 1. oktober 2019

NM i Slappa ble arrangert første gang i 2007 som en hyllest til kaffepausen. I ti år på rad ble dette uhøytidelige mesterskapet avviklet før det tok en velfortjent kaffepause. Nå er NM i Slappa tilbake!

NM i Slappa arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon og tusenvis har deltatt i verdens mest avslappede mesterskap. Konkurransen er åpen for alle, og det eneste man trenger å gjøre er å møte opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge seg noen minutter i hengekøya mens kvalifisert helsepersonell måler hvilepulsen.

Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter vinner og kan motta trofeet «Den forgyllede kaffetrakter» og ett års gratis forbruk av kaffe.

Bilde av vinner av NM i Slappa
Jannecke Øines har gått av med seieren to ganger.

Arrangementet er en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn har ligget på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt motmiddel.

– Selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffepauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon.


NM i Slappa blir arrangert i forbindelse med  Den Internasjonale Kaffedagen på Stortorvet i Oslo 1. oktober fra 14 – 18.