JDE med ny godkjent friskbrygger

Det er ikke hver dag at ECBC sertifiserer nye friskbrygere, men i februar 2017 kunne JDE Professional stolt vise fram en ny godkjente kaffemaskin på SMAK-messen. 

Modellen bærer navnet JDE Omni ES + og finnes i to varianter; B2C, med to beholdere og kverner for hele bønner, espresso og kaffe og FB med én beholder for espresso og én for automatmalt kaffe.

– Norsk Kaffeinformasjon har gjort en god jobb med å fortelle markedet at godkjent utstyr er avgjørende for en god kaffeopplevelse, sier Ronny Sivertsen i JDE. Vi har i flere store anbud observert at innkjøper har brukt deler av godkjenningskravene fra NKI  – eller satt krav om ECBC-godkjent utstyr. Ronny Sivertsen har hatt ansvar for de tekniske tilpasningene hos JDE.

– Med denne godkjenningen vil vi stå sterkere i et krevende marked. Godkjenningsprosessen sammen med NKI har i tillegg vært svært lærerik og profesjonell for oss som leverandør av kaffeutstyr, sier Ronny.

Wittenborg selger 9100 gjennom flere forhandlere i Norge. JDE Professional har derimot en helt egen utgave av denne maskinen, som heter Omni. Omni betyr «alt», og indikerer at denne maskinen kan ta seg av hele behovet for kaffe og varme drikker.

Hva er det som kjennetegner en såkalt ECBC-godkjent maskin? Vi spør Stig Hiller, teknisk sjef i Norsk Kaffeinformasjon og ansvarlig for testene i European Coffee Brewing Centre.

– Vi ser ikke på design og funksjonalitet. Dette er jo tipp topp moderne maskiner med WiFi, Bluetooth, touch-skjerm og alle tenkelige funksjoner. Vi tester kun bryggeenheten som sitter inni maskinen, og det vi ser etter er om maskinen kan møte kravene til tid og temperatur. Med de modifikasjoner som JDE har utført, kan denne modellen brygge kaffe innenfor de kravene vi stiller, sier Stig.

– Dette er en typisk kaffemaskin for kontormarkedet, men produktkvaliteten, utseende og alle de tekniske nyvinningene gjør den i tillegg attraktiv i flere markeder, understreker Ronny Sivertsen.

Omni har en kaffebrygger som lager tradisjonell sort kaffe og kaffe creme av nykvernede bønner med varierende trykk. Eget kammer for espresso-bønner sørger for en skikkelig espresso eller americano. Og vil du ha ha en cappuccino eller  latte brukes melkepulver av 100% melk.

Bilde av kaffemaskin