Heder og ære til Andreas Hertzberg

Andreas Hertzberg fra Solberg & Hansen fikk prisen Outstanding Contribution to the European Coffee Industry under Allegra European Coffee Symposium 23. – 25. november i København. En velfortjent anerkjennelse for det arbeidet Andreas og Solberg & Hansen har gjort i mange år. 

Andreas Hertzberg er daglig leder i Solberg & Hansen, kaffebrenneriet fra 1879 som i dag er landets ledende leverandør til det norske kaffebar- og kafémarkedet.

– Dette er en stor anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, sier Andreas. Solberg & Hansen er leverandør til noen av de beste kaffebarene som i dag finnes i det nordiske markedet – det krever fokus, samhandling med kundene og videreutvikling. Vi var med da kaffebarene  dukket opp i Oslo og resten av Norge på midten av 90-tallet. Således har vi bidratt til å forme ikke bare den norske men også den nordiske kaffebevegelsen som er blitt så berømt i dag.

European-Coffee-Symposium-2015-Copenhagen-_A133622-690x460

Andreas Hertzberg har vært med på å lede Solberg & Hansen gjennom den sentrale utviklingen av spesialkaffe internasjonalt. Blant annet har kaffebrenneriet satset på å bygge markedet gjennom Specialty Coffee Association Europe og «verdens mest rettferdige kaffekonkurranse», Cup of Excellence, hvor Solberg & Hansen i sin tid ble det første livstidsmedlemmet. Men først og fremst har Solberg & Hansen vært med på å heve standarden for kaffehandel og kvalitet gjennom å samarbeide direkte og langsiktig med kaffebøndene.

Nå har Andreas Hertzberg fått en velfortjente utmerkelse, og setter norsk kaffekultur nok en gang på det internasjonale kaffekartet.

Vi gratulerer også Espresso House med pris for beste kaffebarkjede i Europa.


Vinnerne i Allegra European Coffee Awards 2015:

Best Coffee Chain, Western Europe — Coffee Company
Best Coffee Chain, Nordic Region — Joe & The Juice
Best Coffee Chain, Southern Europe — Costa Coffee
Best Coffee Chain, UK & Ireland — Harris + Hoole
Best Coffee Chain, Europe — Espresso House
Best Independent Coffee Shop — Caravan
Most Ethical Brand — Union Hand Roasted
Best Artisan Coffee Roaster — Union Hand Roasted
Best Equipment Supplier — Nuova Simonelli
Best Food and Non-Coffee Supplier — Beyond The Bean
Outstanding Contribution to the European Coffee Industry — Andreas Hertzberg
Lifetime Achievement Award — Luigi Morello