Er du Norges mest avslappede kaffedrikker?

En god kopp kaffe, noen minutter i hengekøye og til slutt måling av puls. NM i Slappa samler hver høst voksne og unge kaffeglade til kamp om den laveste pausepulsen, og du er invitert!

I september er det igjen klart for årets uoffisielle norgesmesterskap i Slappa. Sommerens rolige  feriemodus er over, og en travlere hverdag er i gang. Da er det viktig å stoppe litt opp innimellom, ta seg en pause og nyte de små gode øyeblikkene.

– En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

En hyllest til kaffepausen
Årets NM ruller i gang på Festplassen i Bergen mandag 14. september, fortsetter på Trondheim Torg 16. september, før selve NM-finalen på Aker Brygge i Oslo lørdag 19. september.

NM i Slappa er ment som en hyllest til kaffepausen. Her gjelder det å oppnå lavest hvilepuls mens du ligger i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe. Nordmenn elsker kaffe og kaffepausen stikker dypt i den norske folkesjela. Kaffekonsumet er stabilt, vi drikker hjemme og på jobb – hele 12 millioner kopper nytes hver dag av kaffedrikkere i Norge.

IMG_4885

Økt interesse
Interessen for kaffe har øket jevnt og trutt siden de første kaffebarene begynte å dukke opp for rundt 20 år siden. Kaffe inneholder mer enn 1000 smaks- og aromastoffer, og inviterer til utforsking både hos kaffebrenneriene, baristaene og etter hvert den kaffeinteresserte forbruker.

På kjøkkenbenken finner vi både elektrisk kvern, den tradisjonelle trakteren og kanskje en presskanne. Mange har investert i en espressomaskin. Gammelt håndbryggerutstyr har fått sin renessanse og spesialforretninger selger spennende kaffe i hele bønner. I dagligvareforretningene finner vi et helt annet utvalg enn tidligere.

– Selv om ”kaffe er kaffe” for de aller fleste, er det moro å registrere den økende interessen. Nå kan man til og med utdanne seg som Coffee Sommelier i Norge, og kaffe har endelig kommet i samme selskap som øl og vin, sier Marit Lynes.

Alle kan delta
Nå inviterer Norsk Kaffeinformasjon både unge og voksne kaffedrikkere til å delta under årets NM i Slappa.

NM i Slappa er for alle, og deltakere opp til 82 år har vært med tidligere år. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge deg noen minutter i hengekøya mens en sykepleier måler hvilepulsen din.

– Dette er et morsomt og uhøytidelig mesterskap og en hyllest til kaffepausen. NM i Slappa arrangeres for niende år på rad og samler hvert år deltakere i hundretall. Det er utrolig hyggelig at stadig flere synes det er gøy å delta, sier Lynes.

Fjorårets vinner var Cathrine Hoelstad fra Nesodden med en hvilepuls på 49.

Følg arrangementet på facebook.com/kaffepausen og på kaffe.no

Kontaktpersoner:
Norsk Kaffeinformasjon
Marit Lynes, tlf. 23 13 18 50, mobil 480 40 862
Bjørn Grydeland, tlf. 23 13 18 50, mobil 905 06 120

Espresso Mobile
Arrangementsansvarlig Arild Johnsen, mobil 901 68 468

 

Dette er NM i Slappa:

  • Arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon, som en hyllest til kaffepausen. Arrangeres for niende gang på rad.
  • NM-delfinaler på Festplassen i Bergen 14. september og på Trondheim Torg 16. september fra klokken 14-19. Delfinaler kl 18.
  • Vinnere av delfinalene i Bergen og Trondheim inviteres til NM-finalen på Aker Brygge i Oslo lørdag 19. september fra kl. 12. Delfinale kl 16. NM-finale kl 16.30.
  • Norsk Kaffeinformasjon søker avslappede personer i alle aldre og fra alle landsdeler, som vil delta i årets NM. Oppmøte samt inntak av valgfri kaffe er eneste krav for deltakelse.
  • Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter vinner.
  • Vinneren av årets NM i Slappa får trofeet ”Den forgyllede kaffetrakter” og ett års gratis forbruk av kaffe.