Aleksander vant Bergensfinale i kaffemesterskap

Bergen: Aleksander Malde slappet best av i hengekøya etter en kopp kaffe og vant mandag ettermiddag delfinalen under årets NM i Slappa i Bergen med en hvilepuls på 49.

– Dette var gøy. Jeg er etter sigende litt lat av meg, så dette var en morsom bekreftelse på at jeg har evne til å kunne slappe godt av, smiler Aleksander etter delfinaleseieren. Jeg har etter hvert kastet meg på kaffebølgen og kvikker meg gjerne opp med en kopp svart kaffe om morgenen, forteller han.

Norges uoffisielle mesterskap i Slappa er en hyllest til kaffepausen, og samler hver høst voksne og unge kaffeglade til kamp om den laveste pausepulsen. Mandag rullet årets NM i gang på Festplassen i Bergen.

På andreplass kom Karsten Ersland fra Bergen med en hvilepuls på 51, mens student og italiener Paolo Pietti tok tredjeplassen etter å ha blitt målt til 58 i kaffepuls.

Bergensvinneren Aleksander går nå videre til NM-finalen på Aker Brygge i Oslo lørdag, og satser nå på rolige og fokuserte forberedelser i dagene fram mot helgen med sikte på å oppnå enda lavere finalepuls.

Det er niende året Slappa-NM arrangeres, og under årets delfinale ble det satt ny deltakerrekord med 164 Slappa-konkurrenter.

Kaffehyllest i solskinn

Høstens jakt på årets mest avslappede kaffedrikker fortsetter. Norges uoffisielle mesterskap i Slappa er en hyllest til kaffepausen, og samler for niende året på rad voksne og unge kaffeglade til kamp om den laveste pausepulsen.

Onsdag ble andre delfinale arrangert på Trondheim Torg. Strålende solskinn, en rekke kaffeaktiviteter og kaffeservering av norsk baristamester Tore Øverleir, sørget for at publikum og deltakere strømmet til.

Jan Skilbrei tok andreplass med en hvilepuls på 53 i finalen, mens Magnus Gotfredsen ble treer etter å ha blitt målt til 54 i kaffepuls.

I lørdagens finale i Oslo møter trondheimsvinneren Robin André blant annet bergensvinner Aleksander Malde, som mandag vant delfinalen med en kaffepuls på 49.

Viktig kaffepause

Kaffepausen er viktigere enn mange kanskje tenker over, sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon, som står bak årets mest avslappende mesterskap.

– En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier leder Marit Lynes i NKI.

Alle kan delta

Etter delfinalen i Trondheim avsluttes årets Slappa-NM med selve NM-finalen på Aker Brygge i Oslo lørdag 19. september.

NM i Slappa er for alle, og deltakere opp til 82 år har vært med tidligere år. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge deg noen minutter i hengekøya mens en sykepleier måler hvilepulsen din.

– Dette er et morsomt og uhøytidelig mesterskap og en hyllest til kaffepausen. NM i Slappa arrangeres for niende år på rad og samler hvert år deltakere i hundretall. Det er utrolig hyggelig at stadig flere synes det er gøy å delta, sier Lynes.

Fjorårets NM-vinner var Cathrine Hoelstad fra Nesodden med en hvilepuls på 49.