Det finnes en rekke forskjellige maskiner på markedet. Disse har også blitt kalt urnetraktere, og på engelsk finner vi ofte betegnelsen Batch Brewers.
Velg riktig dosering
Gjett aldri. Nøyaktig måling av vann og kaffe er det viktigste skritt i tilberedningen. Vi anbefaler generelt 60 gram kaffe per liter vann, men det viser seg ofte at dette kan bli litt mye. Mange går ned på doseringen, f. eks til 55 gr. Det enkleste er å bruke porsjonspakninger (300 g eller 600 g). Hell den malte kaffen i filterenheten og jevn den ut slik at «kaffesengen» blir jevn.
Velg riktig malingsgrad
De aller fleste urnemaskiner har en kontakttid på 6-8 minutter, og da skal grovmalt kaffe brukes.
Velg riktig filter
Det er helt avgjørende for å få god kaffe at filteret passer perfekt i filterholderen. Det finnes mange størrelser å velge mellom. Din kaffe- eller maskinleverandør vet hvilken filterstørrelse du skal bruke.