Delfinaler:
Lørdag 25. august Skien Matfestival – kl. 11.00 – 16.30
Tirsdag 28. august Bergen, Festplassen – kl. 14.00 – 19.00
Torsdag 30. august Trondheim, Tordenskioldsparken – 14.00-19.00
Finale:
Lørdag 1.september Oslo, Akerbrygge, Bryggetorget – 12.00 – 18.00
Hjertelig velkommen til store og små!
Les også: Norges mest avslappende mesterskap
Om NM i Slappa:
- Arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon www.kaffe.no , som en hyllest til kaffepausen.
- Konkurransen ble arrangert første gang arrangert i 2007
- Vinneren mottar “Den Gyldne Kaffetrakter” og ett års forbruk av kaffe.
- Pulsen måles av kvalifisert helsepersonell.
Arrangementet er en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt motmiddel. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffe- pauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert.
Husk:
- Nyt din kaffe med god samvittighet. Det er hva du inntar VED SIDEN av kaffen som vil påvirke din helse mest.
- Kaffe er ikke dehydrerende – du tisser oftere, men ikke mer!
- Kaffe gir bedre årvåkenhet og hukommelse. Selv et par kopper om dagen kan reduserer risikoen for å utvikle Alzheimer.
- Kaffe er ferskvare. Hvem vil ha flere uker gammelt brød, oppskåret i dag? Hvem vil ha flere uker gammel kaffe nymalt i dag? Kaffe bør konsumeres i løpet av en ukes tid etter at posen er åpnet.
- Kaffe vokser på trær! På samme måte som med vin, er det hvor kaffen er dyrket, jordsmonn, høyde over havet og type kaffe som er det viktigste for smaken.
- Bruk godkjent rengjort tilberedningsutstyr. Mye god kaffe er blitt ødelagt av en dårlig trakter og manglende renhold. Husk Clean Drop til trakter OG kanner.
- Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe! Norge er kjent for å importere kvalitet. Jo lysere kaffen er brent, jo dårligere kamufleres degenerert kaffe.