Velkommen til finale i NM i Slappa!

Kjære kaffefolk! Nå arrangerer vi "NM i Slappa-en hyllest til kaffepausen”! Finalen avvikles i Oslo lørdag 1. september.

Delfinaler:

Lørdag 25. august Skien Matfestival – kl. 11.00 – 16.30

Tirsdag 28. august Bergen, Festplassen – kl. 14.00 – 19.00

Torsdag 30. august Trondheim, Tordenskioldsparken – 14.00-19.00

Finale:

Lørdag 1.september Oslo, Akerbrygge, Bryggetorget – 12.00 – 18.00

Hjertelig velkommen til store og små!

Les også: Norges mest avslappende mesterskap

Om NM i Slappa:

  • Arrangeres av Norsk Kaffeinformasjon www.kaffe.no , som en hyllest til kaffepausen.
  • Konkurransen ble arrangert første gang arrangert i 2007
  • Vinneren mottar “Den Gyldne Kaffetrakter” og ett års forbruk av kaffe.
  • Pulsen måles av kvalifisert helsepersonell.

Arrangementet er en oppfordring til det norske folk om å ta seg flere gode kaffepauser. Nordmenn ender hvert år på stresstoppen i Europa og en god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt motmiddel. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, vil ordentlige kaffe- pauser likevel kunne redusere stress. Ved å legge bort jobben og bare fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert.

Husk:

  • Nyt din kaffe med god samvittighet. Det er hva du inntar VED SIDEN av kaffen som vil påvirke din helse mest.
  • Kaffe er ikke dehydrerende – du tisser oftere, men ikke mer!
  • Kaffe gir bedre årvåkenhet og hukommelse. Selv et par kopper om dagen kan reduserer risikoen for å utvikle Alzheimer.
  • Kaffe er ferskvare. Hvem vil ha flere uker gammelt brød, oppskåret i dag? Hvem vil ha flere uker gammel kaffe nymalt i dag? Kaffe bør konsumeres i løpet av en ukes tid etter at posen er åpnet.
  • Kaffe vokser på trær! På samme måte som med vin, er det hvor kaffen er dyrket, jordsmonn, høyde over havet og type kaffe som er det viktigste for smaken.
  • Bruk godkjent rengjort tilberedningsutstyr. Mye god kaffe er blitt ødelagt av en dårlig trakter og manglende renhold. Husk Clean Drop til trakter OG kanner.
  • Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe! Norge er kjent for å importere kvalitet. Jo lysere kaffen er brent, jo dårligere kamufleres degenerert kaffe.