Utsøkte smaker i delikate omgivelser

Med fullkomment kaffe-utvalg i avstemt kombinasjon med nystekte bakervarer, franske oster og spanske og italienske skinker, åpnet den nye delikatessebutikken Flâneur Food i lyse og stilfulle lokaler på Briskeby i Oslo rett før sommeren 2011.
IMG_06361-600x402
Foto: Jan Lillehamre

– Her ønsker vi å tilby rene og gode smaker på en usnobbet måte, men i hyggelige omgivelser, sier Jørgen Lindvik (t.v.) som sammen med Conrad Peterson står bak det som av flere betegnes som et nytt skudd på delikatessehimmelen.

Lindvik eier og driver fra før kaffehuset Den Gyldne Bønne, mens Peterson står bak fromageriet Marchand AS. Med rundt 15 års fartstid i henholdsvis kaffe- og delikatessebransjen, gikk de sammen om konseptet Flâneur Food.

Franske «flâneur» betyr flanere eller slentre sorgløst omkring, så her kan publikum dermed spasere inn og og nyte god mat og drikke.

– Vi har ønsket å samle så mange økologiske, sporbare, friske og rene produkter som mulig, og nøye utvalgt etter smaken. Det selger bare en gang om det ikke smaker godt, så dette er avgjørende, sier Lindvik.

En ni meter lang ostedisk er sentral i de lyse og stilfulle lokalene, men butikken rommer også rikholdig utvalg av oljer, tapas, kaffe og te, skinker, salater og søtsaker  – blant mye annet.

Lokalene er totalrenovert fra gulv til tak, fullt utstyrt kjøkken er satt inn, og ferdigstilt kjellerareal der Lindvik og Peterson vurderer å arrangere temakvelder.