Entusiaster på Söder

Første gang de brente sin egen kaffe begynte det å ryke og alt ble svart. Erik Rosendahl og Oskar Alvérus hadde da drevet Drop Coffee i Stockholm som kafé, og ville utvide virksomheten.
Smakfullt_2_Foto_Alexander_Ruas1
Foto: Alexander Ruas

Ett år etter ser det slett ikke svart ut for innehaverne av Drop Coffee. Nå serverer de egenbrent kaffe til omlag 250 gjester per dag som kan velge mellom seks til sju kaffe-sorter ut fra hvilken smak de foretrekker.

Drop Coffee har også gjort seg bemerket i kaffebransjen for øvrig. De er med på internasjonale konkurranser og Alexander Ruas, som har vært med fra starten, var tidligere i år med på å dra i land seieren i Nordic Barista Cup, hvor han var en del av det svenske baristalandslaget.

I oppstarten hadde de ikke spesialkunnskap om kaffe, men interesse og nysgjerrighet drev dem fremover. De kjøpte kaffe fra forskjellige nordiske aktører, og lærte seg å tilberede kaffe ved å prøve seg frem og har også fått god hjelp fra andre.

– Vi har møtt en bransje som har vært rause og delt av sin kunnskap, sier Erik Rosendahl og nevner blant andre Wendelboe og Kaffa.

Drop Coffee ligger i Wollmar Yxkullsgatan 10, like bak Mariatorget i området Söder.

www.dropcoffee.com