Sverige til topps i Nordic Barista Cup 2013

Nordic Barista Cup (NBC) ble arrangert på Vulkan 5.-7. september, og Mathallen ved siden av hadde hadde en hel uke fylt med kaffe og kaffeaktiviteter. Programmet på Nordic Barista Cup er en blanding av forelesninger, konkurranser i kaffebrygging, kaffesmaking og sosialt samvær for deltakerne. Foreleserne kommer fra hele verden.

NordicBarista2013-600x436

 De tre beste i årets konkurranse:

1. Sverige – 2624 poeng
2. Norge – 2568 poeng
3. Danmark – 2541 poeng

Opplegget var som tidligere bortsett fra at signaturdrikker og melkebaserte espresso-drikker ikke var med. Hvert lag hadde ansvaret for sin egen stasjon som serverte kaffe til de andre deltakerne. Her ble de  målt på service, kunnskap og selvsagt smak. Ti såkalte ”secret shoppers” deltok også.

Lagene ble bedt om å tilberede kaffe i tre kategorier: espressomanuell filterbrygging med valgfri bryggemetode, og kaffetrakter ved hjelp av Wilfa Svart Presisjon.

I følge juryen vant Sverige både hjerter og ganer med en gjennomgående balansert kaffe som virkelig stod fram. De eksperimenterte med ulike smaksprofiler og hadde alt i alt det beste kaffebrygget, med konsistens gjennom hele konkurransen. Service og kvalitet var perfekt og på toppen en utmerket formidlingsevne.

Team Sweden bestod av Tobias Palm, Oskar Alvérus, Daniela Capuano og Anna Nordström

 Vi gratulerer de svenske mestere og ønsker dem lykke til i VM i Brasil!

Les mer om Nordica Barista Cup HER