Populær kaffepause på sykehjem

Hyllesten til kaffepausen fortsetter, og i mai fikk seniorene ved Madserud sykehjem i Oslo smake ekte barista-tilberedte kaffedrikker.

– Dette var deilig – også var det noe helt annet. Det er alltid hyggelig når det skjer noe som er litt utenom det vanlige, sier beboer Rolf Taugbøl som nyter nylaget kaffe fra barista Leif-Ivar Haaland.

Alle elsker en kaffepause, og med konseptet ”En hyllest til kaffepausen” fortsetter Norsk Kaffeinformasjon og Espresso Mobile å ta selve kaffekunnskapen og kaffegleden ut dit den hører hjemme blant folk flest.

Og duften av skikkelig kaffe fra den ambulerende kaffebaren slo virkelig an blant beboerne på Madserud.

– Det er første gang jeg gjør dette på et sykehjem. Det er utrolig hyggelig å være her og det har jo vært så populært, sier barista Haaland til dittoslo.no

Kaffe-bestillingene kom på løpende bånd: kaffe latte, mocca, cappuccino, espresso og dobbel espresso.

– Jeg må si jeg synes kaffe latte er veldig godt. Den er mild, men likevel smaker den virkelig kaffe, sier Anne Berit Kvisly Østmoe.

Nordmenn har som stordrikkere av kaffe et spesielt forhold til kaffepausen, sier daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

– Kaffe er som en sosial olje og kaffepausen er et fast ritual i mange nordmenns liv. Den er like viktig i sosiale lag og settinger, sier hun.

 Madserud2