Ny styreformann i Norsk Kaffeinformasjon

Oslo: Administrerende direktør Olav Munch i Kaffehuset Friele overtar som ny styreformann i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).
DSC_0095-600x398
NKIs nye styreformann Olav Munch (t.v.) og avtroppende styreformann Tor Glavin.

Olav Munch har vært administrerende direktør i Friele og nestleder i NKIs styre i fem år.

– Å kunne spille en rolle innen norsk kaffebransje er et stort privilegium. Det er få produkter på linje med kaffe der så mange har et forhold til og interesse av, samtidig som det skjer en svært spennende utvikling i bransjen, sier Olav Munch, som ble valgt på Norsk Kaffeinformasjons generalforsamling onsdag.

Munch overtar som styreformann etter Tor Glavin, direktør i Joh. Johannson Kaffe. Glavin er lenge regnet blant nestorene i norsk kaffebransje med 25 års fartstid i Joh.-Kaffe, og 20 år i styret til Norsk Kaffeinformasjon, hvorav de siste 10 som styreformann.

Spydspiss i kaffeverdenen
– Det har vært fantastisk å være en del av norsk kaffebransje, som internasjonalt lenge er vurdert som en spydspiss, både når det gjelder god kaffekvalitet og høyt kaffeforbruk, sier Glavin. Ved å holde kvalitetsfanen høyt har både Norsk Kaffeinformasjon og norske kaffeleverandører gitt viktige bidrag, sier han.

God kaffekvalitet er grunnlaget for vårt høye kaffekonsum, og det er fortsatt blant de viktigste oppgavene fremover for NKI og aktørene i bransjen. Arbeidet for større kaffekunnskap og -interesse skal fortsette, understreker Munch.

Daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon er glad for at Olav Munch tar oppgaven som ny styreformann i bransjens fellesorganisasjon.

På NKIs generalforsamling i Oslo onsdag ble Espen Gjerde valgt inn i NKIs styre som erstatter for Tor Glavin fra Joh. Johannson Kaffe.