Scandic satser på kaffe!

Frode Skram Hansen er frokostsjef på Hotell Scandic Nidelv. Det må være Norges mest takknemlige jobb. År etter år vinner de kåringen om Norges beste hotellfrokost.

Frokostsalene er fulle av folk tidlig om morgenen. Og hvem gidder å ligge i senga og dra seg, når fristelsene nærmest roper på deg fra første etasje i hotellet ved Nidelva.

Bilde av kokk på hotell Scandic Nidelv
Frode Skram Hansen jobber ikke i en delikatesseforretning. Han er frokostsjef på Scandic Nidelv, men leverer fristelser på samme nivå.
Bilde av barista som heller melk i kaffekopp
Svart kaffe? Cappuccino? Gina Endersen brygger det du måtte ønske.

Joda, det var kaffen vi skulle snakke om, og vi ser kaffebaren med to baristaer i full sving i andre enden. Men vi venter litt med kaffen. Det står en dame og steker pannekaker på en diger takke. En annen stapper gulrøtter oppi en juicemaskin. Jeg vet ikke hvilken ost jeg skal velge, og en vennlig dame iler til og forklarer forskjellen på Nidelven Blå og Selbu Blå.  Du kan få hva du vil her – alle slags brød, pølser, egg og fisk. De har sågar sin egen øl på Scandic Nidelven.

Det er for tidig med øl. En kaffe frister og vi beveger oss bort til kaffebaren. Lokale kaffebrennerier leverer deilig kaffe av ulik opprinnelse, og øvede hender brygger akkurat det du måtte ønske. En liten kø danner seg, og det er ikke tvil om at dette er attraktivt. 

Vi kjenner ikke mange andre hoteller som har et like ambisiøst kaffekonsept. Uansett er det befriende for en kaffeentusiast å se at hotellet bevisst behandler kaffe som en hvilken som helst annen råvare – med respekt og ferdighet.

Scandic Hell inn på frokosttoppen

Scandic Hell, rett ved Værnes flyplass, har manøvrert seg helt til topp, og tok en flott tredjeplass i kåringen av Norges Beste Hotellfrokost 2018. Du behøver altså ikke dra helt inn til sentrum av Trondheim om du ønsker en frokost utenom det vanlige.

Bilde av frokostsalen på Scandic Hell

Scandic Hell, som flere av Scandic-hotellene rundt om i landet, satser tungt på lokale leverandører til sin frokost, lunch og middagsservering.  Scandic Hell ønsker å servere lokale smaksopplevelser, og bruker mange råvareleverandører i Stjørdalsområdet, bl. a. Langøra Kaffebrenneri.

Bilde av kaffepose med navn Hell of a Coffee – Vi hadde levert kaffe til frokosten på Scandic Hell de siste par årene, forteller Kristian Helgesen i Langøra. Så ønsket hotellet å ta et et steg videre og utvikle en egen kaffe for hotellfrokosten.  

Langøra hadde flere runder med cupping av ulike kaffetyper med hotellet, før de plukket ut sin favorittkaffe. Den er fra Guatemala, og serveres nå til frokost hver eneste dag. Denne kaffen ville de også gjøre tilgjengelig for hotellgjestene, slik at de kunne kjøpe med seg en pose hjem. Derfra kom ideen om å lage en egendesignet kaffepose for Scandic Hell,  «Hell of a coffee», som selges i frokostrestauranten og i hotellresepsjonen. 

 – Kaffen til Scandic Hell har blitt veldig godt mottatt siden vi lanserte den i fjor høst. Vi synes det er veldig gøy å jobbe med slike prosjekter, sier Helgesen.