Norge deltar i VM i kaffe

Verdens fremste kaffespesialister, kaffebrennere og baristaer inntar nå World of Coffee i Göteborg for å delta i kåringen av verdensmestere i en rekke disipliner. 

Pressemelding fra World of Coffee

En av konkurransene er World Brewers Cup, med 30 deltakere fra like mange land.

I konkurransen må deltakerne brygge filterkaffe manuelt. Resultatet bedømmes deretter basert på smak og utførelse. Manuell brygging av filterkaffe er en metode som har blitt stadig mer populær i senere år, og der det er ekstra fokus på råvarer og smak. I fjor kom norske Odd-Steinar Tøllefsen på fjerdeplass i mesterskapet, og han representerer Norge i år også.

Odd-Steinar under forberedelsen i VM 2014
Odd-Steinar «prepper» under VM 2014

I tillegg til World Brewers Cup skal det kåres mestere i en rekke andre disipliner under World of Coffee: World Cup Taster Championship, World Coffee Roasting Championship, World Latte Art Championship og World Coffee in Good Spirits Championship.

– World of Coffee er den største møteplassen for kaffebransjen i Europa, og verdensmesterskapet bidrar til å forsterke denne posisjonen. Konkurransene har de siste årene blitt arrangert i blant annet Korea, Italia, Frankrike og Australia. Vi håper mange benytter anledningen til å oppleve konkurransene når de for første gang foregår i Sverige, sier Pernilla Olow-Gard, prosjektleder for messen.

Program

Til messen kommer det over 200 utstillere som representerer 15 kaffeproduserende land. Blant disse er Indonesia, Brasil, Uganda og Tanzania. Her har man mulighet til å knytte direkte kontakt med kaffedyrkere og eksportører.

I løpet av messen arrangeres mange ulike forelesninger, seminarer og workshoper. Blant annet byr Nespresso på en eksklusiv mat- og kaffeprøvesmaking for kokker. Kaffebransjens utfordringer og fremtid er tema for seminaret Re:Co. Her diskuteres det også hvordan servicebransjen kan tjene på å tilby kundene en bedre kaffeopplevelse.

Hele messen avsluttes med en stor midtsommerfest på tradisjonelt svensk vis. Under selve messen vil det også være et eget område, «Smaka på Västsverige» (Smak på Vest-Sverige), der man serverer svensk mat og drikke.

Du finner mer informasjon på www.worldofcoffee-nordic.com.

——————————————————————————-
Om WoC2015

World of Coffee 2015 (WoC 2015) foregår ved Svenska Mässan i Göteborg 16.–18 juni 2015. Messen er den største møteplassen for kaffebransjen i Europa. Her samles kaffeimportører, kaffebrennere, baristaer og kaffeprodusenter fra hele verden for å vise frem de siste trendene, nyhetene og produktene i kaffebransjen. De besøkende er hovedsakelig baristaer, kaffebrennere, kafeer, hurtigmatfirmaer samt hotell- og restauranteiere. Under WoC2015 vil det bli arrangert flere prestisjefylte konkurranser, og det skal også kåres verdensmestere i de ulike kaffekonkurransene. World of Coffee arrangeres på ulike steder hvert år og eies av den europeiske bransjeorganisasjonen SCAE.

 www.worldofcoffee-nordic.com

#nordicwoc2015