NM i kaffebrenning 2014

SCAE Norge inviterer til NM i kaffebrenning 2014. Dette er et engasjerende, lærerikt, og gøyalt arrangement – uansett hvilken plassering man oppnår. Og ikke minst; lav terskel for deltakelse.

2013-roasters-header-with-champ1

SCAE ønsker stadig å finne nye måter å fronte spesialkaffe på, og nasjonalt mesterskap i kaffebrenning ble arrangert for første gang i 2013. Norgesmesteren 2013 Jan Ove Thorbjørnsen fra ‘Svart Fløyel‘ Kaffebrenneri, Stord fikk reise til Verdensmesterskapet i Kaffebrenning i Nice, og ble nr 4 av totalt 11 deltagere i det første World Championship Roasting!

Det er ikke krav om å arbeide på et brenneri, men det kan være en fordel å vite litt om kaffe i forkant (se konkurranseområder nedenfor).

Norgesmesteren reiser til Rimini i Italia for å representere Norge i VM 10.-12. Juni 2014.

Konkurransen vil ta for seg tre hovedområder:

1: Råkaffeanalysering: Måler bønnetetthet (density), farge, finner defekter og så videre. Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerene

2: Brenneplan: Maksimum 10 smaksspesifikke beskrivelser av kaffen (som nype, bringebær, jasmin og lignende). Skjema fylles ut av deltaker og blir vurdert av dommerene

3: Cupping: Skjemaet fylles ut av dommerene basert på deltakerens brenneferdighet som fremkommer av den valgte kaffe.

Dag 1: Deltaker blir gjort kjent med brennemaskin, og får prøvebrent konkurransekaffe. Deltaker fyller ut skjema om grønn bønnekvalitet og cupper prøvebrenningen for å vurdere kaffens potensiale og dens smaksbeskrivelse.

Dag 2: Deltaker fyller ut brenneplan og brenner konkurransekaffen.

Dag 3: Deltaker cupper sine egne brenninger, og forteller dommerene hvilken kaffe som skal bli vurdert. Dommerene vurderer de innleverte skjema og fyller ut eget cuppeskjema. De tre beste vil bli navngitt.

Informasjon om verdensmesterskapet, med link til Rules and Regulations samt ‘Roasting’, ‘Green Coffee Grading’ og ‘Cupping’ Score sheets og alle dommerskjemaer finnes på

http://www.worldcoffeeroasting.org/

Rekkefølgen til de tre beste vil bli avslørt først under Kaffefest i Drammen (24.- 26. april) sammen med de andre konkurransene. På Kaffesfest er det en rekke norgesmesterskap med direkteoppmelding.

Meld deg gjerne opp i Brewer´s Cup, Latte Art, Coffee in Good Spirits, samt Cup Tasting også!

Arrangementet holdes hos Solberg & Hansen på Ryen, Oslo,  11., 12. og 13. April 2014.

 

Påmeldingsfrist: Torsdag 13. mars 2014. Maksimum antall deltakere: 15.

Brennemaskin: Loring Smartroast.

Deltakere vil få opplyst opprinnelsesland og m.o.h. til den aktuelle kaffe.

Tidsskjema for hver deltaker (og andre skjema) vil bli utlevert etter påmelding er stengt/fullt. SCAE vil ha anledning til å selge konkurransekaffen under Kaffefest i Drammen  23-26. April.

Presse vil få tilgang til å filme/fotografere kaffebrenning og cupping.

Spørsmål om konkurransen sendes til: stormy.post@hotmail.com

Påmelding til konkurransen sendes til  john.stubberud@gmail.com

Deltakeravgift:  600.- (SCAE-medlem) /750.– (/ikke-medlem).

Betales individuelt til konto: 1602.51.82883

…ved bekreftet påmelding  🙂