Klarte Trondheims laveste kaffepuls

Azar Ebrahimi (25) fra Trondheim vant torsdag delfinalen under NM i Slappa med en hvilepuls på 49. Hun er dermed klar for selveste NM-finalen i Oslo i oktober.

Høstens jakt på landets mest avslappede kaffedrikker fortsetter. NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen, og torsdag ble andre delfinale arrangert på Trondheim Torg.

– Jeg har hørt før at jeg har lav hvilepuls. Har følt meg litt stresset for tiden, så å vinne var både overraskende og artig, sier Azar som til daglig jobber i NRK i Oslo.

NM i Slappa Trh 3 feature NM i Slappa Trh 3NM i Slappa Trh 3

Det blir noen kopper kaffe på jobben, og da svart kaffe fra maskin. På fritiden nyter jeg gjerne en cappuccino på kaffebar, forteller hun.

Azar Ebrahimi går nå videre til NM-finalen i Oslo lørdag 11. oktober. Der møter hun blant annet Bergensvinneren, Alexander Hoel, som tirsdag vant delfinalen med en hvilepuls på 42.

Under NM i Slappa gjelder det å oppnå lavest hvilepuls mens du ligger i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe. Det er åttende året det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa arrangeres. Og med kaffen laget av Norgesmester i baristakunst, Tore Øverleir fra Dromedar Kaffebar i Trondheim, var dagens arrangement sikret suksess.

– Det var stor stas, mange deltakere, flinke sykepleiere og totalt sett en flott hyllest til kaffepausen, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

Årets NM fortsetter avsluttes med selve NM-finalen på Aker Brygge i Oslo 11. oktober.

Nm i Slappa Trh 2  feature