Alexander har Bergens laveste kaffepuls

Bergen: Alexander Hoel fra Tønsberg vant tirsdag Bergens delfinale under NM i Slappa med en hvilepuls på 42. Dette var både morsomt og overraskende, sier vinneren.

Årets høstjakt – på landets mest avslappede kaffedrikker – er i full gang! NM i Slappa er en hyllest til kaffepausen, og tirsdag ble første delfinale arrangert på Festplassen i Bergen.

Slappa Bergen 2014 2 feature
NM i Slappa-vinner Alexander Hoel fra Tønsberg flankert av Eivind Susorp og Øystein Birkeland etter delfinalen i Bergen tirsdag. Foto: NKI

– Å vinne var både overraskende og morsomt, sier Alexander Hoel som er student i Bergen. Jeg har etter hvert blitt svært glad i kaffe og drikker daglig mine kopper, både som avslapning og i studietiden. Det går mest i espresso og svart kaffe, og jeg foretrekker nykvernede bønner, forteller han.

Nå går Alexander videre til NM-finalen i Oslo i oktober. Studenter inntok også de øvrige pallplasseringene i delfinalen i Bergen, med henholdsvis Eivind Susorp og Øystein Birkeland.

Under NM i Slappa gjelder det å oppnå lavest hvilepuls mens du ligger i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe. Det er åttende året det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa arrangeres, og dagens Bergen-arrangement ble en publikumssuksess.

– Det har vært en jevn og stor pågang av publikum hele dagen. Engasjerte sykepleiere har målt pulsen på deltakerne. Bergen har med dette hyllet kaffepausen på en fortreffelig måte, sier Ole Sønstebø i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

Årets NM fortsetter på Trondheim Torg torsdag denne uken, før selve NM-finalen på Aker Brygge i Oslo 12. oktober.

Slappa Bergen 2014 1 feature