Jannecke Øinæs tok sitt andre Slappa-gull

Oslo: En real kaffepause med hvilepuls på 59 sikret skuespiller Jannecke Øinæs seier under helgens finale i årets NM i Slappa.

For niende år på rad inviterte Norsk Kaffeinformasjon publikum til å være med å hylle kaffepausen ved å delta i Norges uoffisielle mesterskap i Slappa, og et stort publikum tok i helgen turen til Aker Brygge for å nyte en kopp kaffe i ro og mak.

– Dette var utrolig gøy og veldig uventet, smilte vinneren etter at NM-seieren var i havn. Øinæs er vokalist og skuespiller, blant annet kjent fra dramaserien Hotel Cæsar, og vant også NM i Slappa i 2008. Dermed ble hun i helgen historisk med sitt andre Norgesmesterselskap etter en meget sterk finalerunde.

IMG_0703 (1)Tøff motstand
NM i Slappa samler hver høst voksne og unge kaffeelskere som kjemper om å oppnå lavest hvilepuls liggende i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe, og mens en sykepleier måler kaffepulsen.

I finalen lørdag slo Jannecke Øinæs blant annet ut Trondheims delfinalevinner Robin André Larsen som ikke greide å gjenta sin sterke prestasjon på 49 i hvilepuls tidligere i uken. Malin Englund fra Nordfjordeid representerte Vestlandet, ga Jannecke Øinæs tøff motstand med samme hvilepuls i finalen. Malin røk imidlertid ut på svakere resultater sammenlagt og tok en imponerende andreplass.

Med NM-seieren innkasserer Øinæs ett års gratis forbruk av kaffe, kaffetrakter samt seierstrofeet ”Den forgyllede kaffetrakter”.

IMG_0590 (1)

Kaffe i alle varianter
Flott septembervær skapte en perfekt ramme rundt årets Slappa-NM lørdag, og som i år ble lagt til Kaffedagene på Aker Brygge i Oslo.

– Det har vært en fantastisk kaffedag på brygga med god stemning og flere tusen innom vår stand og slappet av med en god kopp kaffe. Vi har knyttet kaffepausen til glede og smil, og samtidig er det utrolig hyggelig at så mange synes det er gøy å delta i Slappa-NM, sier Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon.

Viktig kaffepause
Kaffepausen er viktigere enn mange kanskje tenker over, sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon, som står bak årets mest avslappende mesterskap.

– En god kaffepause kan være et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved å legge bort jobben og fokusere på å nyte kaffen i fem minutter, blir du både avslappet og fokusert. Så selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier leder Marit Lynes i NKI.

IMG_0638