Beverage Academy (tidligere Norsk Vinfagskole) tilbyr komplett fagutdanning innen øl, vin og brennevin. Fra 2015 vil tilbudet også omfatte kaffe.
Utdanningen gir deg undervisning via web-TV med interaktive oppgaver, i tillegg til samlinger hvor man får studert kaffebrenning på nært hold, cuppet, diskutert og ikke minst lært de ulike metoder for kaffebrygging.
Studiet gir grundig kompetanse i følgende temaer:
- Kaffeplanten, kaffesorter, dyrking og prosessering
- Kaffebrenning med vekt på brennegrad i forhold til tilberedning og smak
- Tilberedning av kaffe med innføring i grunnprinsipper og metoder
- Kaffe i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering, presentasjon og servering av kaffe
- Handel og internasjonale merke- og sertifiseringsordninger
- Kaffens historie
- Kaffe som kulturdrikk og vår norske kaffetradisjon
– Vi har hatt dette i våre planer i noen år, men nå greier vi endelig å realisere prosjektet. Vi er veldig glade for at Norsk Kaffeinformasjon har påtatt seg det faglige ansvaret, og vi er nå i gang med produksjon av forelesningsvideoene, sier Kai Wahl i Beverage Academy.
Studiet starter første halvår 2015, og interesserte kan lese mer på beverageacademy.no