Cathrine har Norges laveste kaffepuls

Cathrine Hoelstad fra Nesodden slappet best av i hengekøya etter en kopp kaffe og vant lørdag NM i Slappa med en hvilepuls på 49.

For åttende år på rad inviterte Norsk Kaffeinformasjon til årets mest avslappende mesterskap, og et stort publikum tok i helgen turen til nyrenoverte Aker Brygge og for å nyte en kopp kaffe, la tankene flyte og lytte til hvilepulsen.

– Dette var totalt uventet, og veldig morsomt. Mens jeg slappet av i hengekøya lot jeg blikket hvile ut over sjøen og det er jo avslappende i seg selv, smilte Hoelstad etter at NM-seieren var i havn.

I finalen slo Cathrine blant annet ut Bergens delfinalevinner Alexander Hoel, og Tor Urdalen fra Trondheim-finalen tidligere i høst.

Samler kaffeelskere

Det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa samler hver høst voksne og unge kaffeelskere som kjemper om å oppnå lavest hvilepuls liggende i en hengekøye etter å ha drukket en kopp kaffe, og mens en sykepleier måler kaffepulsen.

Med NM-seieren i boks innkasserer Cathrine Hoelstad ett års gratis forbruk av kaffe, kaffemaskin godkjent av Norsk Kaffeinformasjon samt seierstrofeet ”Den forgyllede kaffetrakter”.

– Det går med en hel del kaffe hjemme hos oss, både caffe latte og svart kaffe, så dette var helt topp, jublet Slappa-vinneren.

Kaffepause, glede og smil

Sol og flott oktobervær skapte en flott ramme rundt årets Slappa-NM fredag og lørdag, og som i år ble lagt til Kaffedagene på en nyoppusset Aker Brygge i Oslo. Blant annet med kaffesafari, kaffequiz og med landets fremste baristaer i aksjon.

– Det har vært to fantastiske kaffedager på brygga med god stemning og flere tusen innom vår stand og slappet av med en god kopp kaffe. Vi har knyttet kaffepausen til glede og smil, og samtidig er det utrolig hyggelig at så mange synes det er gøy å delta i Slappa-NM, sier Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon.

– Vi har fått vist høykvalitets kaffe i alle varianter til besøkende på Aker Brygge. Dette har vært kjempegøy, lærerikt – og definitivt noe vi kommer til å gjøre igjen neste år, sier William Johnsen fra arrangørene.

Les mer om arrangementet på facebook.com/kaffepausen