Løfter traktekaffen opp og frem

Med nyskapende estetikk og funksjonalitet har det norske selskapet Wilfa utviklet en type filtertraktere som høster jubel både hos designkritikere og kaffebrukere.
Wilfa_Jorgensen
Den nye produktklassen kaffetraktere gir kontrollen tilbake til kaffedrikkeren, ifølge Wilfas produktdirektør Arild Jørgensen.

Den manuelle trakteren Sort Manuell skiller seg ut fra tradisjonelle kaffetraktere, blant annet står trakteren på et brett sammen med vannkokeren – slik at brukeren gjør selve bryggingen for hånd.

– Vår ambisjon har vært å lage tidenes beste kaffebrygger, sier produktdirektør Arild Jørgensen i Wilfa. De senere år har det vært mye fokus på espresso- og kapselmaskiner, men vi ønsket heller utvikle et produkt som bygger på og utvikler den tradisjonelle nordiske kaffekulturen: manuell filtertrakting.

”Kaffetrakterens comeback”

Wilfa SvartWilfa har fått med seg barista-verdensmester Tim Wendelboe både i utviklingen av og som ambassadør for produktet, mens det danske selskapet Designit har gjort designutviklingen. Resultat har falt i smak både hos fagfolk og kaffebrukere; Den manuelle bryggeren er omtalt som en ”kaffetrakterens comeback” og ”en revitalisering av hele produktklassen”.

– Tim Wendelboe er innovativ, tørr bryte grenser og kjøre sine egne retninger innen kaffe. Han er anerkjent og hentes inn som støttespiller både i inn- og utland. Vi synes Tim er en representant for den nordiske kaffekulturen, som vi også har samarbeidet med tidligere, og han var dermed et naturlig valg i utviklingen av bryggeren, forteller Jørgensen.

 

– Liker fokus mot manuell brygging

– Wilfa Svart Manuell kom som et resultat av at vi jobbet med en automatisk trakter som kommer på markedet, og som et svar på den økende trenden med manuell kaffebrygging, sier kaffeeksperten Tim Wendelboe.

For Wendelboe er kaffe en gastronomisk opplevelse, og det prøver han å få flere til å forstå.

– Vi ville lage noe for hjemmebaristaen og resultatet ble Svart Manuell. Nå gleder jeg meg til å se på responsen på den nye trakteren. Jeg har testet den masse og er veldig fornøyd med resultatet.

Han er godt fornøyd både med produktenes design og brukervennlighet.

Tim– Vannkokeren kan jo brukes til så mangt, ettersom den har ulike temperaturreguleringer. Den har et fint uttrykk som er lett å kjenne igjen i annet skandinavisk design. Morsomst av alt er at langt flere enn jeg hadde forventet har kjøpt en manuell brygger. Jeg liker også at fokuset går mot manuell brygging, fordi det tvinger brukeren til å ta stilling til hvordan kaffen brygges, sier Tim Wendelboe.