Totalt ble kvaliteten på kaffe fra ca. 600 plantasjer fra 8 land vurdert da Specialty Coffee Association of America (SCAA) rangerte Rainforest Alliance Sustainable Coffee (RA)-sertifiserte kaffekvaliteter. Den årlige messen gikk av stabelen i slutten av april. Kaffeentusiaster fra hele verden samlet seg i Seattle og nøt kaffe.
Tredje generasjon Black Cat-er og nåværende daglig leder, Bård Gundersen, nøt noe ekstra da han ble overrumplet med en blomsterbukett og lovnadsord under frokosten til RA.
I et forsøk på å knytte bærekraftig jordbruk i praksis med kaffekvalitet, etablerte RA Cupping for Quality-programmet i 2003. “Praksis som er implementert på gårdsnivå må oversettes til kvalitet i koppen”, uttaler Linda Smithers, leder av Cupping for Quality.
I 2013 ble mer enn 454 962 tonn kaffe produsert på RA-sertifiserte gårder. Dette er en 20% økning fra 2012. Kaffe fra RA-sertifiserte gårder utgjør nå over 5,2% av den globale produksjonen.
Høyest score våren 2014*
1. 91.90 – Finca El Zapote, Guatemala
2. 89.95 – Hacienda La Esmeralda, Panama
3. 87.05 – Andalucía, El Salvador
4. 86.88 – El Pintado, Guatemala
5. 86.78 – Las Morenitas, Nicaragua
6. 86.53 – El Molino, Nicaragua
7. 86.20 – Finca San Juan, Guatemala
8. 86.20 – Finca San Francisco Cotzal, Guatemala
9. 86,15 – Santa Elena, El Salvador
10. 86,15 – Santa Elena, El Salvador
11. 86,15 – Ac La Laja, Mexico
*Total: 60 kvalifiserte av ca. 600 testede plantasjer.
Les den opprinnelige artikkelen her