Fristende mokkakake med eplemos
Kakebunn
- 1⅓ dl sterk kaffe
- 1 dl kakao
- 2½ dl smeltet smør
- 100 g smør
- 4 dl sukker
- 3 små egg
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl melk
Fyll
- Ca. 2 dl eplemos
Glasur
-
- 1 dl vann
- 2 ss sirup
- 2 ss sukker
- 100 g mørk kokesjokolade
- Pynt/tilbehør: bær eller frukt
Fremgangsmåte
-
- Kok opp kaffe og rør inn kakaopulveret
- Sett det til avkjøling
- Visp smør og sukker godt – rør inn eggene
- Bland det tørre, melk og kaffekakao i smørkremen
- Hell røren i smurt form og stek den nederst i ovnen
- Rund form 24 cm
- 175°C ca 1 time
- Avkjøl kaken i formen
- Del den avkjølte kakebunnen i tre lag
- Fordel eplemos mellom lagene
- Sett alle bunnene på hverandre og klem lett sammen
Glasur
- Gi vann, sukker og sirup et oppkok
- Tilsett sjokoladen i biter og trekk kjelen fra varmen
- Rør til sjokoladen er smeltet og glasuren godt blandet
- Avkjøl glasuren litt før den smøres oppå kaken
- La glasuren stivne
- La den stå kjølig noen timer før servering, gjerne over natten