Lekker mokkakake

Fristende mokkakake med eplemos
Kakebunn
  • 1⅓ dl sterk kaffe
  • 1 dl kakao
  • 2½ dl smeltet smør
  • 100 g smør
  • 4 dl sukker
  • 3 små egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
Fyll
  • Ca. 2 dl eplemos
Glasur
    • 1 dl vann
    • 2 ss sirup
    • 2 ss sukker
    • 100 g mørk kokesjokolade
    • Pynt/tilbehør: bær eller frukt

Fremgangsmåte

    • Kok opp kaffe og rør inn kakaopulveret
    • Sett det til avkjøling
    • Visp smør og sukker godt – rør inn eggene
    • Bland det tørre, melk og kaffekakao i smørkremen
    • Hell røren i smurt form og stek den nederst i ovnen
    • Rund form 24 cm
    • 175°C ca 1 time
    • Avkjøl kaken i formen
    • Del den avkjølte kakebunnen i tre lag
    • Fordel eplemos mellom lagene
    • Sett alle bunnene på hverandre og klem lett sammen

Glasur

  • Gi vann, sukker og sirup et oppkok
  • Tilsett sjokoladen i biter og trekk kjelen fra varmen
  • Rør til sjokoladen er smeltet og glasuren godt blandet
  • Avkjøl glasuren litt før den smøres oppå kaken
  • La glasuren stivne
  • La den stå kjølig noen timer før servering, gjerne over natten