I 1942 ble det åpnet restaurant og kaffebar i sjøflyhavnen Foynes, på Irlands vestkyst. Det ble ansatt en kokk ved navn Joseph Sheridan og det tok ikke lang tid før han skjønte at passasjerene trengte noe ekstra å varme seg på. Han begynte å tilsette whiskey som en oppvarmer til kaffen han serverte passasjerene etter den støyende og ikke helt behagelige 12-14-timers flyturen over Atlanteren.
Da noen passasjerer lurte på om det var brasiliansk kaffe de fikk, svarte Sheridan med at det var «irsk kaffe». Men etter sigende skal Irish coffee først ha oppstått på en pub i byen Cork, hvor man serverte te på samme måte, men at teen ble erstattet med kaffe etter at man gikk tom for te.
Ingredienser
- 4 cl Irsk whiskey
- ca 3 teskjeer brunt sukker
- God kaffe
- Lettpisket fløte
Fremgangsmåte
Ha whisky og sukker i rødvinsglass, hell over god kaffe og rør godt!
Flyt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen
Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje.