Det er ikke alltid kaffen står i stil med den maten og vinen som serveres på norske restauranter. Det skal imidlertid lite til for å skape stor forbedring. Og det finnes hederlige unntak.
Norsk Kaffeinformasjon slår et slag for bedre kaffe på restaurant, og har satt i gang kvalitetsprosjektet VI SERVERER GOD KAFFE.
Vi har tatt kontakt med en rekke restauranter og bygger opp en oversikt over de som tar kaffe på alvor. Hos disse kan du forvente at de:
- kjenner kaffeleverandøren sin og kaffen de serverer
- presenterer kaffe og tilberedningsmetode overfor gjestene
- serverer kaffen nybrygget og varm
- bruker godkjent tilberedningsutstyr når de serverer traktekaffe
- følger anbefalte doseringer fra Norsk Kaffeinformasjon
- tilpasser malingsgrad til bryggemetode
- har rutiner for renhold av serverings- og bryggeutstyr
Har du hatt en god kaffeopplevelse på restaurant? Send oss gjerne tips!
Her er begynnelsen på en forhåpentligvis lang og god liste:
Oslo
Maaemo
Kontrast
Statholdergaarden
Grefsenkollen
Art of Sushi
Brasserie France
Smalhans
Plaah
Cru Vin & Kjøkken
Bærum
Krokkleiva
Trondheim
Credo
To Rom og Kjøkken
Havfruen
Bergen
Bare Restaurant
Boha Restaurant
Lysverket
Stavanger
Tromsø
De 4 Roser
Emmas Drømmekjøkken