Rens kaffeutstyret før jul

Julen nærmer seg, og kaffesalget går til himmels. Nordmenn elsker kaffe og mange unner seg noe godt til jul. Sørg for at kaffeutstyret er renset før gjestene kommer!

– Ønsker du å servere god kaffe til jul? Begynn med en rens av kaffemaskinen, oppfordrer daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Kaffemaskiner trenger rengjøring, akkurat som alt annet kjøkkenutstyr. 

Nytt universalmiddel på flaske

Clean Drop har lansert et nytt forbrukervennlig universalrensemiddel på flaske. Det virker effektivt på trakter, espressomaskin, kapselmaskin, termos og serveringskanne og kan kjøpes i landets dagligvareforretninger. Clean Drop setter ikke smak og anbefales av både kaffeleverandørene og Norsk Kaffeinformasjon.

Ikke bare utenpå

Humus og avleiringer fra vannet kan tette igjen de tynne rørene inni maskinene.  Fettstoffer fra kaffen fester seg på innsiden av kolben. Er man ubetenksom, og bruker kolben til å helle vann i vanntanken, følger fettstoffene med inn i maskinen. Når det gjelder serveringskanne og termos vet alle hvor ille det kan lukte om ikke dette rengjøres etter bruk. God fersk kaffe ødelegges rett og slett av skittent utstyr.

Gode råd for bedre julekaffe

– Rent vann, rent utstyr, fersk kaffe og riktig dosering. Med disse enkle reglene vil både du og dine gjester nyte den beste koppen til jul, sier Marit Lynes. 

60 gram per liter vann er anbefalinger fra Norsk Kaffeinformasjon. – Bruk vekt eller måleskje og ikke slurv, oppfordrer Lynes. Ikke bruk kolbe med gamle kafferester til å fylle vann. En ren mugge er tingen, og la vannet renne litt. Husk at kaffe er ferskvare, og oppbevar kaffen i originalposen i en lukket boks.

LES MER OM HVORDAN DU BRUKER CLEAN DROP UNIVERSALRENSEMIDDEL