Kaffens Marked 1. oktober avlyst

Det er meldt striregn og kraftig vind, og vi ser oss dessvere ikke i stand til å arrangere et publikumsvennlig marked utendørs. Vi jobber for å få til noe innendørs i løpet av vinteren.

Kaffe er mye mer enn en drikk. Kaffe er kultur i videste forstand, ikke bare i Norge. Over hele verden møtes folk over en kopp kaffe, tar en velfortjent pause og utveksler siste nytt. Tradisjonene er ulike, det samme er bryggeskikkene, men felles er gleden over smaken og den sosiale stunden.

1. oktober arrangeres den Internasjonale Kaffedagen, og Norsk Kaffeinformasjon inviterer til feiring på Stortorvet i Oslo.

er det på tide å samles igjen, sier Marit Lynes, som måtte droppe fjorårets arrangement på grunn av pandemien. Hun er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, og gleder seg til å møte kaffeinteresserte mennesker, bransje og publikum til en ettermiddag hvor kaffe står i sentrum. 

– Store og små kaffebrennerier kommer med sine kaffebiler, kaffeboder eller kaffevogner. Vi brygger espresso, håndbrygg, traktekaffe eller bålkaffe til de som foretrekker den gode gamle måten. Har du lyst til å prøve noe annerledes kan du få smake en kopp kruttsterk tyrkisk kaffe, bli med på etiopisk kaffeseremoni eller lære å tilberede kaffe på en vakumbrygger.


Stortorvet Oslo 14 – 18


– På markedet finner vi også leverandører som tilbyr kaffeutstyr, sier Marit. Man kan få gode håndbryggertips av vår siste norgesmester i «Coffee Brewing», Ole Kristian Bøen, eller kanskje diskutere espressomaskiner og kverner med noen som har virkelig greie på sakene.

Ellers blir det noe å bite i, og selvsagt underholdning. «Oslos Nyeste Orkester» spiller såkalt Ethio-jazz, BoraBrasil holder et forrykende Capoeira-show, og egen DJ sørger for god stemning under hele arrangementet.

The International Coffee Organization (ICO) står bak The International Coffee Day, og denne dagen blir markert den 1. oktober over hele verden.

Møt opp og nyt en ettermiddag i kaffens tegn på Stortorvet!

UTSTILLERE
Solberg & Hansen, Joh Kaffe, Kaffa, Espressospesialisten, Pals, Fuglen, Susann Hessen, Kaffebrenneriet, Wilfa, Oatly, Primulator, Erlik Kaffe, Gruten, Røverkaffe, Coca Cola, Tobias Abrahamsen og Alf Kramer.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Marit Lynes
marit@kaffe.no tel: 48 04 08 62
Bjørn Grydeland 
bjorn@kaffe.no tel: 90 50 61 20