godkaffe_feature

Vi serverer god kaffe

Det er ikke alltid kaffen står i stil med den maten og vinen som serveres på norske restauranter. Det skal imidlertid lite til for å skape stor forbedring. Og det finnes hederlige unntak.

Norsk Kaffeinformasjon slår et slag for bedre kaffe på restaurant, og har  satt i gang kvalitetsprosjektet VI SERVERER GOD KAFFE.

Vi har tatt kontakt med en rekke restauranter og bygger opp en oversikt over de som tar kaffe på alvor.  Hos disse kan du forvente at de:

  • kjenner kaffeleverandøren sin og kaffen de serverer
  • presenterer kaffe og tilberedningsmetode overfor gjestene
  • serverer kaffen nybrygget og varm
  • bruker godkjent tilberedningsutstyr når de serverer traktekaffe
  • følger anbefalte doseringer fra Norsk Kaffeinformasjon
  • tilpasser malingsgrad til bryggemetode
  • har rutiner for renhold av serverings- og bryggeutstyr

Har du hatt en god kaffeopplevelse på restaurant? Send oss gjerne tips!

Her er begynnelsen på en forhåpentligvis lang og god liste:

Oslo

Maaemo
Ylajali
Kontrast
Statholdergaarden
Grefsenkollen
Art of Sushi
Brasserie France
Smalhans
Plaah
Cru Vin & Kjøkken

Bærum

Værtshuset Bærums Verk

Krokkleiva

Kleivstua

Trondheim

Credo
To Rom og Kjøkken
Havfruen

Bergen

Bare Restaurant
Boha Restaurant
Lysverket

Stavanger

Tango Bar & Kjøkken

Tromsø

De 4 Roser
Emmas Drømmekjøkken

Sandefjord

Smak

godkaffe feature