Tilbyr restauranter kaffehjelp

Med kvalitetsprosjektet «Vi serverer god kaffe» ønsker Norsk Kaffeinformasjon (NKI) å stimulere norske restauranter som ønsker ta steget for å servere gjestene god kaffe.

God kaffe logo litenEn rekke norske restauranter er kvalifisert til å benytte kvalitetsmerket «Vi serverer god kaffe», og flere er nå i prosess for å bli godkjent, ifølge leder Marit Lynes i NKI.

– Vi har tro på at alle ønsker sine restaurantgjester gode opplevelser. Vår oppgave er å stimulere til gode tiltak og en økende bevissthet, sier hun.

En restaurant som er anbefalt av NKI vil kunne bruke «Vi serverer god kaffe»-merket i all markedsføring, i menyer og inngangsdører, eller hvor det måtte passe. Gjesten vil kunne være trygg på at restauranten oppfyller kvalitetskrav om tilberedning, renhold, meny og presentasjon av kaffen.

– Ikke bare skal kaffen smake godt. En restaurant som tar kaffe på alvor vet også hvor kaffen kommer fra, hvordan den er brygget og hva som karakteriserer kaffen, sier Lynes.

Kvalitetsordningen er etablert i samarbeid med NKIs medlemmer, både de som leverer utstyr og de som leverer kaffe. For mer informasjon om denne ordningen, ta kontakt med NKI eller sjekk kaffe.no


 Dette må serveringsstedet kunne fremføre:

  • Vi ønsker å servere god kaffe.
  • Vi kjenner kaffeleverandøren vår og vet hvilken kaffe vi serverer.
  • Vi kan forklare forskjellen på våre kaffesorter og bryggemetoder.

Dette er minstekravet til tilberedning:

  • Vi serverer kaffen nybrygget og varm.
  • Vi bruker trakter og friskbryggere godkjent av European Coffee Brewing Centre.
  • Vi følger NKIs anbefalte doseringer.
  • Vi tilpasser malingsgrad og bryggemetode.
  • Vi rengjør serverings- og bryggeutstyr riktig.