sommelier

Har du lyst til å bli Coffee Sommelier?

Beverage Academy (tidligere Norsk Vinfagskole) tilbyr komplett fagutdanning innen øl, vin og brennevin. Fra 2015 vil tilbudet også omfatte kaffe.

Utdanningen gir deg undervisning via web-TV med interaktive oppgaver, i tillegg til samlinger hvor man får studert kaffebrenning på nært hold, cuppet, diskutert og ikke minst lært de ulike metoder for kaffebrygging.

Studiet gir grundig kompetanse i følgende temaer:

  • Kaffeplanten, kaffesorter, dyrking og prosessering
  • Kaffebrenning med vekt på brennegrad i forhold til tilberedning og smak
  • Tilberedning av kaffe med innføring i grunnprinsipper og metoder
  • Kaffe i restaurant og bar. En praktisk orientert del hvor man lærer om innkjøp, håndtering, presentasjon og servering av kaffe
  • Handel og internasjonale merke- og sertifiseringsordninger
  • Kaffens historie
  • Kaffe som kulturdrikk og vår norske kaffetradisjon

– Vi har hatt dette i våre planer i noen år, men nå greier vi endelig å realisere prosjektet. Vi er veldig glade for at Norsk Kaffeinformasjon har påtatt seg det faglige ansvaret, og vi er nå i gang med produksjon av forelesningsvideoene, sier Kai Wahl i Beverage Academy.

Studiet starter første halvår 2015, og interesserte kan lese mer på beverageacademy.no