Gul og glad

Kalde drikker
  • Enkel eller dobbel espresso
  • 1-2 cl sjokolade sirup
  • 1 cl appelsin sirup
  • Litt melk
  • Shakes og helles i glass med is

I shaker

  • Fyll en shaker halvveis opp med isbiter
  • Tilsett alle ingrediensene
  • Shake kraftig i ca 30 sekunder
  • Server i egnet glass fylt med is

Kommentar

  • Hvis du benytter varm espresso bør dette skje hurtig.
  • Du kan også bruke espresso som er tilberedt på forhånd og kjølt ned. Dette er smart hvis du ønsker å servere større mengder.
  • Hvis du velger å tilberede espresso på forhånd, kan søtningen gjøres samtidig ved å tilsette en liten teskje hvitt sukker per espresso. Det løser seg da lettere opp og du har en felles basis å jobbe ut i fra til alle drikkene.
  • De bitre smakene i espressoen er mer fremtredende når kaffen er kald og det kreves kraftigere søtning enn på varme drikker.
  • Hvitt sukker har en mer intens søtsmak enn brunt og det løser seg lettere opp.
  • Espressoen kan også med fordel lages litt kortere enn normalt, dvs ca. 20-25 ml.
  • Hvis du ikke har espressomaskin kan selvfølgelig drikkene også tilberedes med kraftig filterkaffe eller kaffe fra presskanne.
  • Alle oppskriftene for latte- og frappèvariantene kan også serveres som shaket variant og omvendt.
  • Mengden melk er ikke oppgitt eksakt. Den må justeres i forhold til størrelse på glass og ønsket konsistens på drikken.